Velika gužva u centru grada zbog protesta! Trolejbusi ka Salviji ne idu uopšte!

Autor: Republika/Tanjug

Vesti

27.01.2019

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu se održava protest protiv izgradnje mini-hidroelektrana (MHE), koji je u organizaciji udruženja i pojedinaca predvođenih pokretom "Odbranimo reke Stare planine" započet skupom na platou ispred Filozofskog fakulteta, a potom nastavljen protestnom šetnjom centrom grada. Šetnja je poremetila saobraćaj u celom gradu, pa se mnogi putnici žale da su prevoz čekali po pola sata.

RepublikaFoto: e-stock/M. ŽUNJIĆ

Na potezu od Slavije ka centru, negde oko 16 sati, jedan od vozača je putnicima rekao da trolejbusi ne idu "zbog protesta".

A za to vreme, okupljeni učesnici protesta su uzvikivali "Reke ne damo" i nosili su transparente sa porukama "Hoću reku, neću cev", "Ne za MHE" i "Reke - krvotok planete".

Predstavnici pokreta "Odbranimo reke Stare planine" naveli su da nisu politički pokret i kazali da su se okupili kako bi "rekli ''ne'' onima koji skrnave reke i prirodu".



"Nećemo da plaćamo da reke guraju u cevi i pozivamo vas da i vi isto učinite. Živela Srbija, živele naše reke", poručili su iz tog pokreta.

Organizatori skupa su rekli da je jedini zahtev protesta momentalno zaustavljanje izgradnje svih derivacionih mini hidroelektrana u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading