(FOTO) Karađorđevići podelili više od 1.000 paketića!

Autor: Tanjug

Vesti

04.01.2019

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina organizovali su danas božični prijem na Belom dvoru za više od 1.000 dece i podelili im paketiće.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar i Jelisaveta Karađorđević sa decom

Poklonima su se obradovala deca bez roditeljskog staranja, romska deca, deca izbeglice i deca sa invaliditetom starosti od tri do dvanaest godina, iz domova i udruženja širom Srbije, a prema rečima princeze Katarine Karađorđević poklona će biti i za decu sa KiM i iz Republike Srpske.

- Beli dvor za vreme Božića i Vaskrsa postaje kuća za našu decu. Kada deca dođu ovde, želimo da se osećaju kao kod svoje kuće, jer se i ja u Srbiji osećam kao majka - rekla je princeza Katarina.

Deca su naša budućnost, poručuje princeza, i kaže da i deca bez roditeljskog staranja zaslužuju da osete ljubav.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

Paketiće za decu obezbedili su brojni donatori, a među njima je i humanitarna organizacija "Lajflajn Čikago", koja radi pod pokroviteljstvom princeze Katarine i koja je osnovana pre 25 godina u cilju pomoći srpskom narodu.

- Za nas je najbitnije da vidimo srpski narod kako ide napred - naglasila je princeza.

Princ Aleksandar Karađorđević kaže da je cilj božićnih i uskršnjih prijema da mladi u Srbiji budu zadovoljni, da se druže, a za njih je, osim poklona, kaže, pripremljen i poseban program.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

U toku dana biće održana tri prijema na kojim će deca uživati ne samo u poklonima i druženju sa Deda Mrazom, već i u animacijama ansambla "Čigra", kao i muzičkim programima hora šabačke eparhije "Sveti Jovan Bogoslov" i hora "Čarolija".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading