Sneg već pravi probleme po prestonici! Kolaps na Košutnjaku i Brdu, autobusi ne mrdaju!

Autor: b92.net, Republika

Vesti

03.01.2019

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sneg je ovog jutra u prestonicu doneo klizave kolovoze, ali i gužve. Vozila gradskog prevoza se zbog jačih padavina kreću usporeno, ali se saobraćaj uglavnom odvija normalno. Problema ima na Kosutnjaku i Banovom Brdu gde autobusi gotovo stoje i ne mogu da idu zbog klizavih kolovoza.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Prestonica se već zabelela

Na većini beogradskih ulica nema zadržavanja, ali je intezitet saobraćaja veći u odnosu na prethodne dane.

- Pojačan je saobraćaj ovog jutra, više vozila je na mostovima. Očekujemo manje gužve, ali nije ništa alarmantno. Klizavi su kolovozi, pa se dodatni oprez savetuje svim vozačima - javili su za "Blic" iz Beogradskog taksija.

Međutim, sneg koji pada sve jačim intenzitetom, već donosi manje probleme.

- Autobusi koji idu sa Košutnjaka se prilično sporo kreću - javljaju putnici sa ove trase.

Poteškoće zbog snega imaju i stanovnici Vidikovca.

- U Ulici Blagoja Parovića na Vidikovcu stoji kolona vozila. Velika je nizbrdica i u oba pravca autobusi su stali jer je previše rizično da se kreću, pa je saobraćaj kroz ovu ulicu praktično blokiran - žale se putnici koji zbog usporenog saobraćaja kasne na posao.

Problem sa gradskim prevozom nastao je i u Ulici Džordža Vašingtona u kojoj tramvaji ne saobraćaju. Kako javljaju repoteri "Blica", zastoj je nastao jer radnici saniraju kvar na banderi.

Manje gužvi je i u vozilima gradskog prevoza, a kako su nam javili iz ovog preduzeća, sneg im još ne pravi velike probleme.

- Za sad je sve u redu. Mnoge firme ne rade, školarci su na raspustu, pa su i manje gužve. Još uvek nema čišćenja puteva, zato je sve malo usporenije, ali skraćenja linija nema - rekli su kratko iz GSP-a.

Sve beogradske komunalne službe su u pripravnosti zbog najavljenih snežnih padavina, a u čišćenju snega biće angažovano oko 1.000 ljudi, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Kako je rekao, pre nekoliko sati su stavljene u pripravnost službe trećeg reda JP ''Beograd puta'' i ostalih komunalnih preduzeća u prestonici.

Radojičić je naveo da će na ulicama Beograda biti angažovano oko 1.000 ljudi, oko 800 iz ''Zelenila'' i ''Gradske čcistoće'' i oko 160 iz ''Beograd puta'', kao i da će 72 vozila da se koriste za čišćenje snega.

'- Obično su prvi sati pod naletom padavina komplikovani i sigurno je da će komunalne službe podneti najveći deo tereta kao i uvek, ali svi zajedno moramo da damo svoj doprinos, da očistimo ispred svojih ulaza i zgrada i učinimo da grad bude lepši i funkcionalniji - rekao je Radojičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading