VESIĆ: Nastavljamo radove na Brankovom mostu, biće zatvoren jedan deo

Autor: Tanjug

Vesti

11.08.2017

14:26 >> 15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će Brankov most zbog radova biti delom zatvoren najkasnije u sredu, 16. avgusta naredne nedelje, a razlog tome je što je odobrenje za izvođenje radova dobijeno tek u petak.

RepublikaFoto: Beoinfo
Konačno dogovorio da se nastave radovi na Brankovom mostu: Goran Vesić

Prema rečima gradskog menadžera, nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova dogovoreno je da radnici JKP "Beograd-put" izađu na teren sutra, kako bi se do 14. avgusta uradili prelazi sa jedne na drugu konstrukciju, saopšteno je iz gradske uprave.

- Vrednost posla je 210 miliona dinara, a planirano je da se rekonstrukcija završi krajem godine, imajući u vidu da se radi o izuzetno zahtevnoj zameni čeličnih delova konstrukcije, čije tačno stanje može biti utvrđeno tek po skidanju svake pojedinačne čelične konzole - navodi se u saopštenju.

Sutra će biti zatvoren i deo Ulice sajmište, radi postavljanja dizalice uz stub mosta sa novobeogradske strane. Tokom radova, u Ulici sajmište neće biti prekida javnog gradskog saobraćaja.

Saobraćaj preko Brankovog mosta odvijaće se tokom dana u po dve saobraćajne trake u svakom smeru, dok će tokom noćnih sati za saobraćaj dvosmerno biti otvorena desna traka mosta, iz pravca Brankove ulice ka Novom Beogradu.

Pripremni radovi na rekonstrukciji pešačke staze na uzvodnoj konstrukciji Brankovog mosta počeli su polovinom juna.

Posle početnog organizovanja gradilišta i postavljanja zaštitne konstrukcije ispod mosta na novobeogradskoj strani, izvođač je izvršio pripreme za skidanje asfalta sa pešačke staze i spojeva čelične konstrukcije, postavio skele na stubovima s obe strane reke i demontirao dekorativno osvetljenje.

Po dobijanju rešenja kojim se odobrava izvođenje radova, stekli su se uslovi da se na Brankovom mostu uspostavi režim saobraćaja koji će omogućiti izvođaču dalje radove na sanaciji pešačke staze.
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda preduzeće sve kako bi se radovi izvodili u jeku građevinske sezone i što pre osposobi trotoar koji je godinama bio van funkcije, a izvođač će uvesti i noćni rad za pojedine faze radova.

- Nova staza za pešake i bicikliste biće moderna, imaće hidroizolaciju i odgovarajuću podlogu protiv klizanja, što će povećati nivo bezbednosti - kazao je Goran Vesić.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading