Majstori otvorili Đilasovu garažu: Nestali automobili, nađene gume i ormani

Autor:

Vesti

07.12.2018

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odzvonilo vreme kada je mogao da se bahati! Punih deset godina Dragan Đilas koristio je oteti deo javne garaže u Požarevačkoj ulici kao privatnu prćiju, ne obazirući se na činjenicu da je uzurpirao i zagradio protivpožarni put i time ugrozio bezbednost građana.

RepublikaFoto: Republika
Vesić i Dušan Rafailović u Požaravačkoj ulici

Gradonačelnik Zoran Radojičić i njegov zamenik Goran Vesić obišli su JKP "Parking servis" u Požarevačkoj ulici, gde su radnici otvorili prostor koji je Đilas prisvojio i gde je smestio luksuzni vozni park od četiri automobila. Kada su majstori pred kamerama otvorili "Đilasovu" garažu, usledilo je iznenađenje - zatekli su samo jedan automobil!

PRIVATNA GARAŽA

Prema Vesićevim rečima ekipa "Parking servisa" u četvrtak je u garaži zatekla četiri automobila, gume, police i druge privatne stvari, a danas, naočigled medija, majstori su otvorili "Đilasovu" garažu i zatekli jedan automobil, za koji je do juče imao ugovor o korišćenju parkinga.

- Đilas je juče, kada sam ja ovo objavio, izvezao tri automobila i ostavio jedan za koji ima ugovor. On, međutim, čak i taj automobil nije smeo da parkira, niti je smeo da ima svoju privatnu garažu, police i da otme deo javne garaže i da napravi vrata - ukazao je Vesić.

 

 

Kaže da je "Parking servis" taj "skandal" otkrio pre dva dana, te da je juče to javno preduzeće raskinulo ugovor sa Đilasom, odnosno njegovom firmom "Multikom", zato što su, ističe, koristili parking-mesto suprotno odredbama ugovora.

- Danas raskid ugovora stupa na snagu, Đilas će danas morati da ukloni i taj jedan automobil jer više nema ugovor ni za njega - podvukao je Vesić.

"ZABORAVIO" DA PLATI

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je Đilas u garaži u Požarevačkoj imao ugovor za korišćenje jednog parking-mesta od 2008. godine, te da je na osnovu tog ugovora bez ikakvih problema mogao da koristi bilo koje mesto u garaži.

- Nažalost, umesto toga, Đilas je pregradio protivpožarni put i ovde parkirao svoja četiri automobila. Mi smo juče slikali ta tri automobila koja su bila parkirana na protivpožarnom izlazu, ni za jedan od tih automobila nema plaćeno i sva su bila nelegalno ovde - istakao je Vesić i medijima pokazao fotografije ta tri automobila.

 

Mi bismo visili na Terazijama

Vesić je najavio da će protivpožarni put ostati slobodan, da će građani moći da ga koriste u slučaju požara, a zatvorivši taj put, kaže Vesić, Đilas je pokazao ne samo da je bahat, već i da je ugrozio bezbednost stanara.

- Da je to neko od nas uradio u Beogradu, na Vračaru, mislim da bismo visili na Terazijama, kako oni inače znaju da pozivaju - rekao je Vesić i dodao da je taj Đilasov čin zapravo dokaz bezobrazluka, bahatosti i načina na koji on razume funkciju - "sve što je javno, to je njegovo".

Činjenice

Ugovor je potpisan 2008.
Plaćao je jedno parking-mesto, a koristio je četiri
Ulaz u garažu iz Požarevačke ulice pregradio rolo-vratima
Uzurpirao i protivpožarni put
Napravio sebi poseban izlaz na Sinđelićevu ulicu

 

Tužba za nadoknadu štete

Zamenik gradonačelnika Beograda najavio je da će protiv Đilasa, odnosno njegove kompanije, biti podneta tužba za nadoknadu štete jer je neovlašćeno koristio javnu garažu i zatvorio protivpožarni izlaz.

- Đilas je pokušao da otme javnu garažu, kao što deci oteo Pionirski grad i tamo napravio prvi rijaliti-program "Velikog brata". To pokazuje kako on razume šta je javna svojina - rekao je Vesić za TV Pink.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Boško J

07.12.2018 18:48

Evo kako je se ponašao Đilas dok je bio gradonačelnik.Kako ga nije sramota.

jola

07.12.2018 19:17

Imali bilo gde da on nije umesao svoje kriminalne prste.

Luka

07.12.2018 19:20

Oteo deo javne garaze i napravio privatnu. Neverovatno, dokle je sve covek isao.

Grozdan

07.12.2018 19:52

Đilas otišao kolima u skupštinu kod pajtosa da kuju nove zevere.