JEZIVO! Golubović stavio na kocku život u rijalitiju: Kristijan može da umre, koksaki virus mu je oslabio srce!

Autor: I. KARIĆ - G. DOLJANČEVIĆ

Zadruga

26.09.2020

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristijan Golubović stavio je zdravlje na kocku ulaskom u rijaliti "Zadruga 4", gde bi usled stresa i nedostatka sna koksaki virus, koji je preležao, mogao za njegovo srce da bude poguban!

RepublikaFoto: Printscreen
Kristijan Golubović

Kako Srpski telegraf saznaje, iako je otvoreno govorio o zdravstvenim problemima, pokušao je da sakrije da ima ozbiljan problem sa srcem, te je zbog preležanog koksakija nosio holter, koji mu je snimao srce 24 sata. Prema rečima doktora koji je lečio Kristijana, prisutna je strepnja svih njegovih članova porodice da bi mogao da doživi infarkt i na mestu ostane mrtav:

- Kristijan je jak, ali nije zdrav kao dren i ja mu to stalno govorim. On ume da pretera sa treningom, što nikako ne sme jer mu srce ne radi punim kapacitetom i to može da bude opasno! I sam zna da mu, kad god pretera sa vežbanjem, krene aritmija i da se loše oseća posle toga. Imao je problema sa tahikardijom i preležao je nimalo naivan virus koksaki, koji mu je oslabio rad srca. Čak mu je bila preporučena i intervencija, ali je odbio. Kristijan u sekundi može da umre.

RepublikaFoto: instagram.com/kristijan.krile_official
Kristijan Golubović

Kako bismo se uverili koliko potencijalno Kristijanovo učešće u rijalitiju može biti pogubno po njegovo zdravlje, ali i život, kontaktirali smo sa Miljkom Ristićem, kardiohirurgom na Institutu za kardiovaskularne bolesti na Dedinju.

- Koksaki virus je jedan od poznatijih uzročnika oboljenja srca i tu nema pravila. Virus napada i mlade i stare i ne pravi razliku među muškarcima i ženama. Podložniji su ljudi njegove starosne dobi. Činjenica je da tu glavnu ulogu u odbrambenim sposobnostima organizma ima imunitet. Ne može on mnogo da utiče na svoj imunitet, ali u svakom slučaju, važan je san. Neke fiziološke studije pokazuju da je zdrav san veoma važan u sticanju prirodnog imuniteta. To bi značilo da svaka odrasla osoba treba da spava kvalitetnim snom bar šest-osam sati - otkriva za naš list kardiohirurg Miljko Ristić.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Kristijan Golubović

Kako kardiohirurg dalje navodi, koksaki može biti smrtonosan, te su posledice, ukoliko se Kristijan ne čuva, fatalne.

- Postoji pet grupa virusa, među kojima je B2 grupa najpatogenija. Koksaki je praćen tahikardijama, napada srčani mišić i oštećuje srce tako da snaga srčanog mišića slabi. Mi snagu srčanog mišića merimo parametrom koji nazivamo "erekciona frakcija" (EF) i ona iznosi u normalnim okolnostima 55-65 procenata. Simptomi su brzo zamaranje, nedostatak vazduha, to mogu biti i otoci nogu, kao i otežano mokrenje. Sve to čini jedan začarani krug u kojem slabe jetra, bubrezi i iz tog kruga je teško izaći. Koksaki u većini slučajeva nema većih posledica, ali izvesni procenat obolelih može da nastrada, pa čak i smrtno - zaključio je doktor Ristić.

Tara: Paula i Monika su folirantkinje

Starleta Tara Simov po ulasku u Imaginarijum priznala je da joj se ne dopadaju Paula Hublin i Monika Horvat jer smatra da su foliranti.

- Ima dosta foliranata, lažova. Paula mi je folirant broj jedan, a drugi je Monika. Čitala sam izjave njene porodice i prijatelja da ona ne voli žene. Ovi novi zadrugari su se baš zavozali. Vidi se da Moniki prija pažnja, da neko bude oko nje - rekla je Simovljeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gavra

26.09.2020 07:38

Prica glupa da zastiti mangupa.