Psihijatar analizirao ponašanje Lune Đogani: Ovo je jeziva teorija o nervnim slomovima i se*su!

Autor: Svet

Zadruga

29.05.2020

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luna Đogani pobedila je u "Zadruzi 2", ali je ogromnu pažnju privlačila i u prvoj, kao i u aktuelnoj, trećoj, sezoni popularnog rijalitija. Njene ljubavne veze, svađe sa partnerima i roditeljima, kao i nervni slomovi već godinama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Luna Đogani

Poznati psihijatar dr Jovan Marić analizirao je Lunino ponašanje u rijalitiju i izneo zapanjujuću teoriju o njegovim uzrocima. On je rekao da nije nemoguće da su njeni ispadi posledica pokušaja silovanja koji je doživela u mladosti.

Podsećanja radi, u medijima se svojevremeno pojavila priča da je Luna silovana, kada je ima 13 godina, ali je ona ovu priču oštro demantovala dok je učestvovala u prošloj sezoni "Zadruge".

- Imala sam trinaest godina kada su objavili da sam silovana. Bez ikakvog povoda i materijala. Dete, idem u osnovnu školu. Naslovna strana kako su me silovali. I šta sad? Mene treba da dotiču ovi novinari? - rekla je tom prilikom Luna, u razgovoru sa cimerima.

Ipak, dr Marić je, govoreći o Luninom ponašanju kao jedan od mogućih objašnjenja za Lunine nekontrolisane i problematične postupke pomenuo neke traume iz mladosti.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Jovan Marić

- Jedna pacijentkinja mi je pričala kako ne može da doživi orgazam ako se partner ne ponaša prema njoj u odnosu kao onda kada je bila napastvovana. Koliko je sa jedne strane to potsećanje mučno i teško joj pada, toliko je i uzbuđuje. Ova situacija javlja se čak u 20 odsto slučajeva. Ne kažem da je ista situacija sa Lunom, već da kada se dese, tako strašne stvari uvek ostave neke ozbiljne posledice - istakao je dugogodišnji direktor Neuropsihijatrijske bolnice "Doktor Laza Lazarević".

Pored terapije koja postoji, on naglašava i da je jako bitno da neko ko je doživeo traume pored sebe ima ozbiljnog partnera koji će da ga razume i prvenstveno pričom da mu pomogne da polako prevaziđe krize koje se dešavaju.

- Dokazano je da materinstvo može dosta da promeni ženu i u ovakvim okolnostima dosta da minimizira, odnosno smanji traume koje je neko doživeo, jer osoba počinje drugačije da gleda na svet i stavlja druge stvari kao prioritetne. Njeni česti ispadi, histerija, padanje i plakanje su odraz dezorganizovanog ponašanja, gde se vidi da je emocionalno nezrela i nije isključeno da je akti partnera, pošto sa njim ima problema, tamo podsećaju na neke strašne situacije koje su joj se dešavale u detinjstvu. - rekao je Marić, koji je progovorio i o činjenici da je Luna bila intimna sa dečkom Markom Miljkovićem ispod pokrivača, dok je u sobi bio i njen otac, Gagi Đogani.

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Luna Đogani

- Mislim da je Luna tu nesvesno želela svog oca Gagija da kazni. Poznato mi je da su njeni roditelji razvedeni, pa pretpostavljam da ona možda na neki način njega krivi za krah tog braka, pa bi ovo moglo da se protumači kao neka vrsta povređivanja. Sigurno je u odrastanju neke posledice i to što je mama zbog drugog braka neko vreme boravila kod supruga u Sarajevu, pa iako je mislila da Luna može sama da se stara o sebi, to zapravo nije bio slučaj - spekulisao je Marić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Živorad

29.05.2020 12:53

Luna je išla u dečju glumačku školu. Posle je sa Adamom vežbala razne uloge. To joj se svidja jer ima i koristi. Gledamo je 3 godine kako glumi, laže, obmanjuje, vara i folira.

Odgovori 21 1
Srba

29.05.2020 13:59

Ma Luna glumata i histeriše kad god joj se prohte. A suza nigde nema.

Odgovori 16 0