MILOŠ BOJANIĆ BIO U ZATVORU: Osumnjičen je za ozbiljno krivično delo od kojeg nije mogao da se oporavi!

Autor: Vip

Zadruga

30.10.2019

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Bojanić jedan je od angažovanijih pevača u regionu, a pre nekoliko godina uhapšen je u Austriji zbog falsifikovanog novca koji je u toj zemlji pokušao da zameni u menjačnici.

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Miloš Bojanić...

Naime, folker je osumnjičen za krivično delo posedovanja flasifikovanog novca, zbog čega je u austrijskom zatvoru proveo četiri dana.

- Miloš često nastupa u inostranstvu, a najangažovaniji je u Nemačkoj, Francuskoj i Austriji. Kao i svi pevači stare garde, bakšiši koje dobija tokom nastupa često su i veći od samog honorara. Tokom te turneje zaradio je dosta novca, a kada je po dolasku u Austriju franke želeo da zameni u menjačnici, njegov novac je odbijen. Pošto nije dobio objašnjenje zbog čega su odbili njegovu novčanicu, otišao je u drugu menjačnicu, ali umesto objašnjenja, došla je policija i privela ga je zbog sumnje da je falsifikovanim novcem pokušao da prevari radnike - priča izvor i otkriva detalje iz austrijskog zatvora u kojem je Bojanić bio četiri dana.

- Na Bojanićev opšti šok, kada je novčanicu od dvadeset franaka dao zaposlenom u drugoj menjačnici, tamo su odmah pozvali policiju koja ga je ubrzo nakon poziva odvela u austrijski zatvor. Nije mogao da veruje šta mu se dešava, a njegovi pokušaji da objasni kako je i on prevaren, te da mu je falsifikovani novac dat tokom nastupa u Evropi, bili su uzaludni.

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Bojanić...

Iako je u prvi mah bio ubeđen da će kroz nekoliko sati biti pušten, Bojanića su posle visečasovnog ispitivanja obavestili da će biti u zatvoru sve dok se ne istraži poreklo novca i prevaru koju je tim novcem načinio. Posle mučnog ispitivanja, Miloš je shvatio da se austrijske vlasti ne šale i da ne planiraju da ga puste tako tako. Pozvao je svog advokata i rekao mu je da dođe i izvuče ga. Iako je advokat došao već sledećeg dana, Miloša su zadržali dodatna dva dana jer je istraga o poreklu falsifikovanog novca i dalje trajala. Počeo je da paniči i očajava pošto se plašio da nema dokaze da je i njemu novac podvaljen.

Ipak, advokat je platio kauciju i tako se pakao zaršio. Mesecima posle toga Bojanić nije dolazio sebi i nije mogao da se oporavi.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boro

30.10.2019 11:01

Zašto nije poneo aparaat za proveru falsifikata?