I psiholozi u šoku zbog Zerininog šišanja na ćelavo: Ovo je samopovređivanje!

Zadruga

02.03.2019

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učesnica rijalitija "Zadruga 2" Zerina Hećo šokirala je javnost kada je sinoć prvo makazama isekla kosu, a zatim brijačem obrijala glavu. Tim povodom pozvali smo psihologa koji je dao svoje mišljenje o ovoj situaciji.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Zerina Hećo

- Brijanje glave na ćelavo kod žena se može tretirati kao neka vrsta samopovređivanja. Samopovređivanje nije stvar racionalne odluke, već impulsa, kada ti se nešto intezivno desi, što ne možeš mentalno da obradiš i kada ne znaš šta sa tim da uradiš, može doći do ovakvog scenarija. Osobe koje imaju ovu vrstu problema kažu da kada nešto tako radikalno učine sebi samo se kratkoročno oslobode bola koji osećaju.  Ženama je kosa jako bitna, to ih na neki način čini onima što jesu. Drastična stvar  je obrijati glavu ako si žensko. Osoba je verovatno htela nešto ekstremno sebi da učini kako bi poništila to što je nezadovoljna sama sa sobom ili možda već neko vreme nema rešenje za odreženu situaciju koja joj pravi probleme u životu - tvrdi psiholog za portal Republika.rs.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Zerina Hećo

Kulminacija Zerinog učešća u "Zadruzi" bilo je saznanje da je Hećova bila žrtva silovanja, a  zadrugarka je  na sam pomen tok događaja od strane cimera imala burne reakciju. Psiholog kojeg smo kontaktirali kaže da nije retkost da žrtve silovanja imaju tendenciju za samopovređivanjem:

- Da, često žrtve seksualnog, fizičkog ili psihičkog zlostavljanja, koje se nisu na adekvatan način izborile sa traumom imaju običaj da se samopovređuju - završava psiholog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Đurđe

02.03.2019 22:15

I čitaoci su odmah pisali da je to kao samopovredjivanje.

Odgovori 14 2