SVETSKE LEGENDE KOJE SU NAS NAPUSTILE U 2017.

Autor:

Zabava

31.12.2017

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan "Kralj komedije", drugi mag rokenrola, treći reper zbog koga su svi išli na Egzit i legenda okružena "zečicama", redom su nas tako napuštale mnoge slavne ličnosti u ovoj godini. Ovi ljudi su iza sebe ostavili filmove, serije, muziku i druga remek-dela koja se ne zaboravljaju.

Gorden Kej

RepublikaFoto: instagram.com/g_kaye1986
Gorden Kej glumio je Renea u 1.200 predstava sa istom glumačkom ekipom

Čuveni Rene iz kultne britanske serije "Alo, alo", Gorden Kej, preminuo je 23. januara u 76. godini u domu za stare.

Radio je na televiziji, radiju, filmu i pozorištu, a svetsku slavu je stekao ulogom konobara u humorističkoj seriji "Alo, alo!", u kojoj je igrao u sve 84 epizode.

Osim u 84 epizode, glumio je Renea i u 1.200 predstava sa istom glumačkom ekipom.

Tokom emitovanja serije "Alo, alo" (1982-1992), 1990. je doživeo tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio snažne povrede glave, ali se vratio pred kamere. 

Priznao je i da je najveći udarac za njega bio kada su tabloidi otkrili da je homoseksualac, te kako se kroz život nosio sa činjenicom da je "mali, debeli, gej mladić iz radničke porodice". 

Prodidži

Reper Prodidži, član dvojca Mob Dip, preminuo je 20. juna u 42. godini u Las Vegasu.

Iako je prvobitno objavljeno da je preminuo usled posledica anemije srpastih ćelija, od koje je bolovao od rođenja, reper je umro tako što se zagrcnuo jajetom i ugušio, objavila je tada američka štampa.

Prodidži je 2016. godine zatvorio Egzit na Petrovaradinskoj tvrđavi, a organizatori su kasnije naveli da je te večeri oboren rekord posećenosti festivala.

Grupa je ukupno objavila osam albuma, od kojih je poslednji "The infamous Mobb Deep" iz 2014. godine. 

Sem Šepard

RepublikaFoto: wikimedia.org/Soerfm
Sem Šepard se bavio tamnom stranom američkog porodičnog života

Američki glumac i dramaturg Sem Šepard umro je od komplikacija usled Lu Gerigove bolesti 27. jula u svom domu u Kentakiju u 73. godini.

Šepard se bavio tamnom stranom američkog porodičnog života u komadima kao što su "Sahranjeno dete" , za koji je dobio Pulicerovu nagradu 1979. godine, "Prokletstvo izgladnele klase" i "Stanje duha".

Šepard je autor 44 pozorišna komada i nekoliko knjiga kratkih priča, eseja i memoara, takođe je glumio u kultnim filmovima, za koje je bio nominovan za Oskara.

Šepard je bio u braku sa glumicom Olan Džouns, sa kojom ima sina Džesija Modžoa (47). Ubrzo nakon razvoda od Džounsove započeo je vezu sa glumicom Džesikom Lang, a živeli su zajedno skoro 30 godina, sve do 2009. Imaju dvoje dece - Hanu Džejn (31) i Samjuela Vokera (30).

Džeri Luis

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zasmejavao ljude širom sveta: Džeri Luis

Kralj komedije Džeri Luis napustio nas je 20. avgusta u 92. godini. Preminuo je prirodnom smrću, okružen članovima porodice u svom domu u Las Vegasu.

Luis je postao najplaćeniji glumac u Holivudu, zahvaljujući filmskim ostvarenjima poput "Potrčka", "Muške Pepeljuge"  i "Otkačenog profesora", pa je nazvan i "kraljem komedije". 

Dva puta se ženio, prvi put sa 18 godina kada je upoznao pevačicu Pati Palmer, koju je venčao posle deset dana poznanstva, a u braku su imali šestoro dece. Sedmo dete usvojio je sa drugom ženom Sandi Pitnik sa kojom se venčao 1983. godine.

Hju Hefner

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Osnivač Plejboja Hju Hefner umro je 27. septembra u 91. godini života

Osnivač Plejboja Hju Hefner umro je 27. septembra u 91. godini života. U saopštenju povodom njegove smrti pisalo je da je umro mirno, prirodnom smrću u svojoj Plejboj vili, okružen najdražima.

Poznat je kao osnivač magazina Plejboj, a ceo brend podigao na viši nivo u vidu filmske i televizijske produkcije. Upečatljivu sliku Hefnera u svilenoj pidžami sa desetinama "zečica" oko sebe niko ne može da zaboravi.

Hefner je imao tri žene, a za života je tvrdio da je spavao sa više od 1.000 lepotica.

Nedavno je otvoren njegov testament u kojem piše da sav novac i bogatstvo ostavlja supruzi Kristal (31), i deci Dejvidu (62), Kristi (65), Kuperu (26) i Marstonu (27), s tim što je u testamentu naveo da ako bilo ko od njih počne da konzumira alkohol, drogu i druge opijate može da zaboravi na bogatsvo.

Fats Domino

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fats Domino je uticao na razvoj rokenrol muzike

Američki R&B i rokenrol pevač, pijanista i tekstopisac Antoan Dominik Fats Domino preminuo je24. oktobra u 89. godini. 

Domino je uticao na razvoj rokenrol muzike, pa ne čudi što je prodao više od 110 miliona ploča, a njegov hit "Blueberry Hill" svirao je i ruski predsednik Vladimir Putin, koji obožava Fatsovu muziku.

Za vreme uragana Katrina govorilo se da je nastradao. Iako su njegova kuća, sa svim omiljenim klavirima, kao i mnoštvo vrednih nagrada uništeni u uraganu, on i njegova suprug,a koji nisu želeli da budu evakuisani, spaseni su u poslednji minut.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading