(FOTO) TUGA DO NEBA! POZNATI PEVAČ UBIJEN ZBOG JEDNOG STIHA IZ PESME: Lekari konstatovali smrt!

Autor:

Zabava

16.12.2020

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga..

RepublikaFoto: pixabay.com

Ovog decembra navršilo se tačno 40 godina od kada je mladić sa revolverom pucao četiri puta u leđa Džona Lenona, dok se pevač vraćao kući iz studija sa suprugom Joko Ono.

Lenon je odvezen u bolnicu, ali "nije imao ni najmanje šanse da preživi" uprkos svim mogućim naporima lekara da mu spasu život. Lenon je imao tek 40 godina.

Policija je zatekla njegovog ubicu kako čita knjigu dok je čekao da ga uhapse ispred zgrade na Menhetnu.

Mark Čepmen, tada 25-godišnjak, doputovao je sa Havaja, i dan ranije je, dok je Lenon napuštao zgradu, dobio autogram poznatog pevača.

- Džon je bio u žurbi tog dana. Nije morao dati autogram, ali je to učinio, dok ga je čovek posmatrao, čovek koji će ga kasnije ubiti - ispričala je Joko.

 

Godinama kasnije Mark Čepmen, hrišćanin protestant, iz svoje je zatvorske ćelije rekao je novinaru da je bio ljut na Lenona jer je (u pesmi "God") rekao da ne veruje u Boga, da jedino veruje u ljubav, i da takođe ne veruje u Bitlse. Lenonove reči da su Bitlsi "popularniji od Isusa", takođe ga je iziritirale, zbog čega je odlučio da ubije slavnog pevača.

Ubica je osuđen na doživotnu kaznu u zatvoru, gde se i sada nakon 40 godina nalazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading