Svet se OPRAŠTA od glumačke legende - PREMINULA zvezda hit serije "Igra prestola"

Autor:

Zabava

11.09.2020

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska glumica Dajana Rig, poznata po ulogama u britanskoj špijunskoj seriji "Osvetnici" i u seriji "Igra prestola", umrla je danas u 82. godini.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto ilustracija

Rig se proslavila 60-ih godina 20. veka ulogom Eme Pil u seriji "Osvetnici", a u seriji "Igra prestola" tumačila je lik Olene Tajrel.

Njen agent je rekao da je umrla jutros u svom domu, a ćerka Rejčel Stirling navela je da je bolovala od raka koji joj je dijagnostikovan u martu, prenosi Asošiejted pres.

Glumila je i u jednom od filmova u serijalu "Džejms Bond". U filmu "U službi njenog veličanstva" (On Her Majesty's Secret Service) iz 1969. godine tumačila je lik Trejsi, jedine žene koja se u serijalu udala za Bonda, poznatog kao "Agent 007".

Glumila je i u pozorištu, u predstavi "Majka Hrabrost" Bertolta Brehta i komadu Toma Stoparda "Jumpers".

Nagradu BAFTA za najbolju glumicu osvojila je 1990. godine za ulogu u filmu "Mother Love". Nagradu Emi za koju je bila nominovana devet puta dobila je 1997. za ulogu u mini seriji "Rebeka".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading