NJEGOVE HITOVE SVI OBOŽAVAMO: Slavni muzičar PREMINUO samo PAR DANA NAKON ROĐENDANA!

Autor: Blic

Zabava

06.05.2020

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dovoljno je samo da čujete prve taktove njegove čuvene pesme i da odmah znate da je u pitanju vanserijski talenat koji je obeležio mladost mnogih generacija.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA

Svetom je danas odjeknula vest da je poznati nemački muzičar Florijan Šnajder, osnivač poznate grupe "Kraftverk" preminuo nakon samo nekoliko dana od svog 73.  rođendana. 

Florijan, koji je bolovao od raka, preminuo je pre nedelju dana, a nakon sahrne ovu tragičnu vest podelio je njegov prijatelj i saradnik.

Rođen 1947, Florjan Šnajder je bio sin poznatog arhitekte koji je projektovao aerodrom u Kelnu. Muzikom je počeo da se bavi još kao student,a svirao je flautu, sintisajzer, električnu violinu. Zajedno sa Ralfom Hiterom sa kojim je studirao u Dizeldorfu krajem 1960-ihje bio član sastava "Organisation", ali se grupa ubrzo raspala pa su njih dvojica osnovali "Kraftverk" 1970. godine.

Hiter i Šnajder radili su sa nekoliko muzičara tokom snimanja prva tri albuma i nastupa uživo, a sa trećim albumom "Ralf und Florian" (1973) godine, "Kraftverk" se približio svom klasičnom zvuku, oslanjajući se više na sintisajzer i dram mašine da bi sa četvrti. albumom "Autobahn" stekli komercijalni uspeh. Na tom talasu objavljivali i naredne albume "Radio-Aktivität" (1975.), "Trans Europa Express" (1977.), Die Mensch-Maschine" (1978.)...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading