Sprema se haos: Megan i Hari uputili otvoreno pismo kraljici, cela Engleska ostala bez teksta!

Autor:

Zabava

23.02.2020

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Megan Markl i princ Hari oglasili su se saopštenjem na svojoj zvaničnoj stranici "Sussex Royal" u kojem su napisali da kraljica ne poseduje reč "kraljevski" u celom svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hari i Megan

To saopštenje pojavilo se nakon što su britanski mediji objavili da od proleća neće moći da se služe oznakom Sussex Royal.

Megan i Hari su najavili da će zadržati svoje kraljevske titule, iako ih neće aktivno koristiti.

Kako pišu britanski mediji, saopštenje u nekim delovima ima prilično neprijateljski ton.

- Iako ne postoji jurisdikcija monarhije ili kabineta oko upotrebe reči 'kraljevski' s druge strane okeana, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ne nameravaju da koriste 'Sussex Royal' ni bilo koji oblik reči 'kraljevski' na bilo kojoj teritoriji (bilo u Ujedinjenom kraljevstvu ili van njega) posle tranzicije u proleće 2020. - poručili su.

Požalili su se i da ih palata tretira drugačije od drugih članova porodice.

- Iako postoje presedani u kojima su drugi članovi kraljevske porodice s titulama tražili poslove izvan kraljevske porodice, za vojvodu i vojvotkinju od Saseksa uspostavljen je period revizije od 12 meseci. Prema dogovoru, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa razumeju da moraju da odstupe s kraljevskih dužnosti i ne obavljaju reprezentativne dužnosti u ime njenog veličanstva - napisali su.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Iako je palata prošlog meseca objavila da neće zadržati svoje kraljevske titule, Megan i Hari sad tvrde da će ih zadržati, ali da ih neće aktivno koristiti posle proleća.

Portparol bračnog para prvo je objavio izjavu za medije o njihovoj upotrebi kraljevskih titula u petak u 19:30, a oko 22 sata objavljena je puno duža izjava putem Instagram storija. U toj dužoj izjavi osvrnuli su se na odnos prema drugim članovima kraljevske porodice, činjenicu da je Hari i dalje šesti u redu za presto i na to da će zadržati svoje vojne činove. Zahtevaju i delotvornu zaštitu njih i njihovog sina.

Stručnjaci za kraljevsku porodicu već su ovo saopštenje Harija i Megan prozvali još jednom od PR katastrofa bračnog para.

- Njeni komentari o kraljičinoj odluci odjekuju besom i pakošću. Bojim se da će postati još gore - rekao je biograf princa Čarlsa, Tom Bauer.

Kraljevski komentator Ričard Ficvilijams tvrdi da su ove izjave bile potpuno nepotrebne jer naglašavaju razlike Harija i Megan i kraljevske palate na način koji je bilo moguće izbeći.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading