Preminula najbogatija žena na svetu: Kada budete čuli njenu životnu priču nikada nećete poželeti da budete imućni!

Autor:

Zabava

18.06.2019

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naslednica jedne od najbogatijih američkih porodica, dizajnerka, glumica i nekadašnji model Glorija Vanderbilt, preminula je u 95. godini, saopštio je sinoć njen sin, novinar CNN-a Anderson Kuper.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Glorija Vanderbrajt

Vanderbilt je bila čukununuka finansijskog magnata Kornelijusa Vanderbilta, a kako je Kuper naveo, umrla je okružena porodicom i prijateljima u svom domu od posledica raka stomaka.

Mediji su pratili njen život od malih nogu, preko detinjstva do četiri braka i tri razvoda. Prvi put se udala u 17, a neki od njenih muževa bili su čuveni dirigent Leopold Stokovski i reditelj Sidni Lumet.

Imala je četiri sina, od kojih je jedan izvršio samoubistvo. Imala je prepoznatljiv modni brend, lansiran 1978. godine, "Glorija Vanderbilt", koji je kao zaštitni znak koristio belog labuda.

Glorija je ubrzo počela u Holivudu da se zabavlja sa Erol Flinom kao i producentom Havardom Hjuzom, da bi se 1941. godine udala za Holivudskog agenta Pat Dićika. Imala je samo 17 godina.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Glorija Vanderbrajt

Ubrzo nakon udaje, Glorija je shvatila pravu prirodu svog supruga kao i to da je u momentima bio jako agresivan.

Nakon četiri godine koliko je provela sa njim, Glorija se razvodi i odmah uleće u novu ljubavnu vezu i to sa kompozitorom Leopold Stokovskim.

Brzo se i za njega udaje i rađa dva sina, Stenlija i Kristofera. U to vreme, otkriva svoju ljubav i strast prema umetnosti i upisuje školu "Art Students League of New York".

Godine 1955. Glorija Vanderbilt se oprobala u Brodvejskoj predstavi, a od sredine 50-tih do sredine 60-tih igrala je u nekoliko TV serija koje nisu doživele veliku popularnost.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Glorija Vanderbilt

Brak joj se u tom periodu raspao, i odlučuje da još jednom traži razvod.

Prolazna veza sa Frenk Sinatrom i još jedan brak sa rediteljem Sidni Lumetom nisu joj doneli sreću.

Iako je jako puno radila ne bi li se ostvarila kao glumica, uvek je bila popularnija zbog svog društvenog života. Uvek je bila u društvu pisca Trumana Kapotija, kao i drugom elitom Njujorške scene tog vremena.

Godine 1963. se zaljubljuje i ubrzo zatim, udaje za Vajata Kupera. Sa njim takođe dobija dva sina, Kartera i Andersona. On je bio sve ono na šta nije bila navikla.

Vajat Kuper je bio siromašni farmer, vredan, i čovek koji ju je naučio vrednostima porodice. Često su kao muž i žena organizovali familijarna okupljanja i tada je prvi put osetila šta znači biti deo normalne, zdrave porodice. Okupljali su sve rođake i njenu decu iz prvog braka, čak je ponekad pristajala da pozovu i njenu majku, sa kojom nikada nije bila bliska.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Glorija Vanderbilt

1970. godine Glorija ulazi u svet mode. Dizajnira liniju farmerica koje su postale jedan od najprodavanijih proizvoda tog vremena u Americi. Kasnije, sa njenim potpisom, mogli ste da nađete i druge odevne komade kao i parfeme.

U periodu najvećeg poslovnog uspeha, Glorija se suočila sa gubitkom supruga. 1978. godine Vajat Kuper preminuo je na operacijskom stolu, nakon što je doživeo infarkt.

Sinovi Vajata Kupera kao i Glorija, teško su podneli gubitak voljenog oca i supruga. Ni dan danas se nisu oporavili. Posebno Kuper, njegov stariji sin.

Glorija se povukla u kuću i tada napisala nekoliko romana, kao i svoje prve memoare. Naravno, tema je bio njen voljeni Vajat.

Ubrzo zatim, dogodila joj se još jedna tragedija.

Njen stariji sin, Karter, pao je u tešku depresiju iz koje je pokušavala da ga izvuče uz pomoć terapija i lekova. Uprkos velikoj borbi, izgubila je.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Glorija Vandarbilt

Nesreća se desila jedno popodne kada je Karter došao majci u posetu i pred njom izvršio samoubistvo. Skočio je sa balkona njenog stana na Aper Ist Sajdu u Njujorku. Nije uspela da ga spase. Imao je samo 23 godine.

Tri nedelje nakon tog užasnog događaja, Glorija nije prestajala da plače u svom krevetu niti je iz njega ustajala.

Od tada, nikada više nije zaplakala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading