Kraljevska beba: Princeza Ljubica i princ Mihailo Karađorđević dobili ćerku!

Autor: blic.rs, Republika

Zabava

26.12.2018

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princeza Ljubica i princ Mihailo Karađorđević danas su dobili ćerku kojoj su dali staro srpsko ime.

RepublikaFoto: Promo foto
Srećni roditelji...

Princeza Ljubica se porodila u 10:15 sati u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front u Beogradu, a  ona i Mihailo devojčicu su nazvali Natalija.

Natalija je ime koje je kod nas preuzeto iz ruskog jezika, a uobičajeno značenje ovog imena je blagoslovena, rođena na dan Božića. U lingvističkoj literaturi se može naići na podatak da je ime Natalija došlo u Rusiju iz Vizantije. Po ovom tragu, Natalija bi značilo rođena na istoku, ona koja donosi svetlo, sunce.

Zanimljiv podatak jeste da je čak i jedno selo u Srbiji - Natalinci, u opštini Topola, dobilo ime po srpskoj kraljici Nataliji Obrenović, supruzi kralja Milana Obrenovića.

U slavlje rođenja nove princeze, sveštenici crkve Sv. Đorđa na Oplencu, na mestu gde su se u oktobru 2016. venčali princeza Ljubica i princ Mihailo, održaće moleban, a crkvena zvona će proneti ovu radosnu vest.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Đurđe

27.12.2018 10:58

Čestitam! Rodila se nova mala princezica. Neka je živa i zdrava.