(FOTO) Pala za otadžbinu! Popularna rijaliti učesnica sinoć je PRIVEDENA, a malo ko zna da je njena mama poginula na Kosovu!

Autor: Alo.rs

Zabava

31.03.2020

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rijaliti učesnica Dina Galorini sinoć je privedena zbog kršenja policijskog časa i vožnje u pijanom stanju.

RepublikaFoto: printscreen/TVHappy
Dina Galorini

Za one koji ne znaju, Dina je ćerka srpske heroine Ljiljane Žikić Karađorđević, koja je kao dobrovoljac poginula na Kosovu, sa 42 godine.

Dina Galorini je javnosti i medijima bila veoma zanimljiva još od detinjstva. Pre njenog pojavljivanja u rijalitiju, Dina je često gostovala u emisijama u svim srpskim televizijama i govorila o herojskom činu svoje majke.

Detinjstvo joj je obeležilo siromaštvo težak život, ali i gubitak majke te odrastanje u hraniteljskoj porodici.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/Predsednik SRJ Slobodan Milošević komandant VJ
Ljiljana Žikić Karaorđević

Kada je Ljiljana, kao veliki patriota, krenula da kao dobrovoljac brani Kosovo, Dinu i njenog brata Alberta ostavila je kod svoje bliske prijateljice. Međutim, deca su kasnije, posle Ljiljanine smrti, završila u Centru za socijalni rad. Njena prijateljica odselila se u Hrvatsku.

S obzirom da se Dina i njen brat nisu želeli razdvajati, hraniteljka Ljilja, koja se zvala kao i njihova majka, primila je oba deteta.

Vest o majčinoj smrti Dini i njenom bratu saopštio je njihov ujak, majčin brat, koji je došao iz Kanade.

Njena majka Ljiljana pisala je i pesme, najčešće rodoljubive, a poslednja je „Braniću Srbiju i kad budem mrtva“. Poginula je 1. aprila 1999. godine u selu Ljubenić kod Peći na Kosovu. Ljiljana je odlikovana sa najvišim državnim počastima.

Bila je toliko lepa da joj nije odoleo ni knez Tomislav Karađorđević kojeg je upoznala 1994. godine u Kanadi. Na njegovu želju, svom imenu i prezimenu, dodala je i njegovo – Karađorđević.

Ljiljana i Tomislav, kako se pričalo, živeli su u vanbračnoj zajednici na Oplencu. Ljubav je ugasilo NATO bombardovanje i Ljiljanina smrt na Kosovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading