Vedran Pehar, frontmen benda Brkovi pred koncert u Beogradu: NE ZNAM KAKO PESME NASTAJU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati zagrebački turbo-pank-folk bend Brkovi postoji već 14 godina, ali je popularnost gradio na ultimativnim hitovima u kojima je na duhovit način spojio turbo-folk sa žestinom pank roka i težinom hevi metala. U Srbiji su poznati po hitovima "Bolje da sam s frendovima pio rujno vino", "Nisam ja za tebe", "Samac", koje kada publika čuje na nastupu pada u trans. Na radost obožavalaca, Brkovi sviraju 3. novembra u Hali sportova "Ranko Žeravica"

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Vedran Pehar, frontmen benda Brkovi

Autor nesvakidašnjih tekstova je pevač Vedran Pehar, poznatiji kao Šemso, s kojim smo se našli u jednom beogradskom kafiću. Šemso nam je ispričao kako je bend formiran.
- Svi mi smo bili zaposleni pre nastanka benda. Moji prijatelji su svirali u bendovima u Zagrebu, a ja sam se doselio krajem devedesetih. Išao sam na njihove koncerte i jednog trenutka ih je napustio pevač i onda su me pozvali pošto sam imao neke radove koje sam snimao sam kod kuće i davao njima. Svirali su klasičan rok i to im je dosadilo, pa su hteli da probamo sa folkom. Krenuli smo od nule sa novim pesmama - priseća se Šemso na početku razgovora za Srpski telegraf.

O inspiraciji za pesme kaže da proizilazi iz životnog iskustva.

- Ja ne znam kako pesme nastaju. Jednostavno mi padne na pamet, a verovatno iz onoga što sam do sada proživeo, pa mi se tako vraća - tvrdi popularni pevač, dodajući da mu tekstovi pesama padaju na pamet iznenada: "Ja ne pišem. Nego mi padne na pamet samo od sebe i snimim na telefon da ne bih zaboravio. Potom uzmem gitaru i odsviram i to snimim. Na probi demonstriram ostalim članovima benda i ako se njima svidi, idemo u studio da snimamo."

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Ne znam kako pesme nastaju, priznaje popularni pevač

Među retkima su koji albume objavljuju samostalno jer smatraju da im diskografska kuća nije potrebna jer su već uigran sastav.

- Izdavačku kuću nemamo jer nam se ne isplati. Hteli smo imati sve u svojim rukama. Sada sve znamo, naučili smo što bi izdavači radili. Jedino se ne možemo tako dobro plasirati u medijima, ali opet ni oni ne bi mogli jer smo dosta cenzurisani u današnje vreme - kaže pevač.

O današnjoj muzičkoj sceni i pesmama "od danas do sutra" pevač nagoveštava da je ranije sve bilo temeljnije.

- Ne sviđa mi se današnja muzička scena. Nekad se gradilo godinama, stvarao se stil i bilo je temeljnije, dok sada nastanu hitovi koji su prolazni. Pojavljuju se ljudi koji naprave dva, tri hita, pa se bave produkcijom. Sve mi je to isforsirano. Ne stigneš upoznati nekog izvođača, a već je nestao. Prebrzo se stvari događaju u negativnom smislu. Sve je na jedan klik udaljeno jer su takva vremena - komentariše Šemso.

 

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading