PREMIJERA "Sprovod u Terenzijenburgu" u Bitef teatru

Autor:

Zabava

29.10.2018

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstava "Sprovod u Terezijenburgu" Miroslava Krleže, u dramatizaciji i režiji Anđelke Nikolić, biće premijerno izvedena 31. oktobra u beogradskom Bitef teatru.

RepublikaFoto: screenshot/SEEcult.org
Premijera "Sprovod u Terezijenburgu" 31. oktobra u Bitef teatru.

Premijera predstave će se održati na dan kada je pre 100 godina prestala monarhija, te rediteljka napominje da se naslov  pripovetke ne odnosi samo na sahranu glavnog junaka, mladog oficira i doktora matematike Ramonga Gejze, već i na kraj Austrougarske, ali predstavu povezuje i sa trenutnom situacijom u Narodnom pozorištu.

-Za temu ove predstave vrlo vezujem situaciju u Narodnom pozorištu. Pre dve godine sam bila članica Upravnog odbora Narodnog pozorišta koji je pisao predsedniku Republike, ministru kulture i medijima o nezakonitosti uprave u toj temeljnoj instituciji kulture u ovoj zemlji, i ta su pisma ostala bez efekta. Dve godine kasnije naše kolege u Narodnom pozoristsu biju bitku za istinu, za zakon i nešto što je vladavina razuma- objasnila je Nikolićeva.

Predstava ima oblik tragikomične muzejske ture u kojoj gledaoci mogu da se upoznaju sa ekponatima iz oblasti vojne i političke istorije Autrougarske, ali i sa intrigantnim detaljima iz života glavnih junaka.

Gledaoci će imati priliku da osete atmosferu života sa početka 20. veka, da nauče po koju reč hrvatskog, mađarskog, nemačkog i japanskog, da degustiraju vina ili da naprave svoju zastavu.

U predstavi igraju Marija Bergam, Gabor Mesaroš, Boris Kučov i Bojan Žirović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading