MINA LAZAREVIĆ: ŽENE NIKO NE SLUŠA

Autor:

Zabava

23.10.2018

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada prepoznaš problem, on je već napola rešen. Moramo se suočiti prvo sa sobom da bismo stali pred druge, poručuje glumica uoči premijere komada "Insajdaut" u Pozorištu na Terazijama.

RepublikaFoto: Pozorište na Terazijama/Promo
Premijera "Insajdaut" u petak u Pozorištu na Terazijama

Pozorište na Terazijama u petak će imati prvu premijeru u sezoni, a reč je o komadu "Insajdaut" (Inside out), koji je trebalo da igra samo šest glumica. Kada su se one sastale sa rediteljkom Anom Grigorović, shvatile su da imaju želju da naprave grandioznu predstavu i rešile da im treba čitav orkestar i balet.

Mina Lazarević igra jednu od žena koje na grupnoj terapiji otkrivaju svoje svakodnevne probleme, snove, strahove... Ipak, ovo nije predstava samo za žene već i za one koje žele da ih razumeju.

- Kada imaš problem, 50 odsto rešenja je shvatiti kakav problem imaš. A svakome su njegove brige najveće. Na zapadu su otišli daleko i to kroz grupne terapije. Niko ti ne govori šta da radiš, slušaš tuđe priče i probleme i dolaziš do sopstvenih rešenja - počinje razgovor Mina i priznaje da nije lako kada svaki dan "čeprkaš po džigerici", a njihov posao baš to podrazumeva.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Mina Lazarević: Hrabrost je da pogledaš u sebe

* Zašto se problemi žena uvek umanjuju i omalovažavaju?
- Zato što nas ne slušaju. Ja sam lično primer za to. Plasiraš nekome problem prvi put na jedan lagan način, probaš malo i duhovito. Drugi put se malo uozbiljiš, treći put probaš još ozbiljnije, taj neko te uopšte ne čuje, ne reaguje. Kad napraviš scenu i skandal, onda kaže: "Pa dobro šta ti je, šta šiziš? Mogla si to i lepo da mi kažeš?!", a ja to, prijatelju, već 16. put govorim.

* Šta je onda "insajdaut" (naopako) u vašem komadu i našim životima?

- To je hrabrost da pogledaš u sebe, da dozvoliš problemu da ispliva na površinu, suočavanje.

* Šta je teže, suočiti se sa sobom ili otkriti se drugima?
- Zavisi koga lažete, sebe ili druge. Najteže je suočiti se sa svojom istinom jer postoji i taj momenat kada drugima govorite nešto o sebi, ali se istinski niste pomirili i saživeli sa time. Kad to uspete, lakše je stati pred bilo koga.

* Očekujete li ili planirate neku rolu sličnu Čupki?
- Svi čekamo dobru ulogu i rado ću se odazvati jednoj takvoj. To je ipak pitanje za producente, koji o tome odlučuju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading