Veliko priznanje za našeg glumca PUTIN ODLIKUJE BIKOVIĆA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči svečane premijere filma "Južni vetar" 23. oktobra u Sava centru, iz Rusije stigla vest će Putin uručiti nagradu Medalju Puštika srpskom glumcu Milošu Bikoviću, glavnom junaku pomenutog ostvarenja.

RepublikaFoto: Promo
STARI SARADNICI Bjela i Biković

Priča o beogradskom asfaltu, harizmatičnim momcima koji su odabrali ludu vožnju u pogrešnom pravcu, o ljubavi pod kišom metaka... Film "Južni vetar" večeras će premijerno biti prikazan u Sava centru. Svoj pečat u ovom ostvarenju reditelja Miloša Avramovića dao je i sjajni Nebojša Glogovac. 

POLJUBAC ZA ZBOGOM

- Bili smo drugovi. Moj poslednji kadar je bio kadar u kafani kada ja dolazim kod njega na razgovor i taj dan sam saznao da će se raditi druga sezona "Senki". Došao sam na snimanje, ekipa je bila ljubazna i oni su otvorili flašu pića. Ja sam se odvojio sa Nebojšom i rekao sam mu da radim drugu sezonu, i on je voleo "Senke", i pitao sam ga da napišem ulogu za njega - on je pristao. Izljubili smo se i više se nikad nismo videli - kaže Dragan Bjelogrlić.

Glumac je skrenuo pažnju i da je u neka stara vremena svaka premijera domaćeg filma bio događaj u ovom gradu.

- Sada imamo lepe bioskopske sale, ali kada su domaći filmovi u pitanju, nisu popunjene. Ovaj film će posle dužeg vremena vratiti publiku u bioskope. Kada mi je Miloš ponudio ulogu, ja sam pomislio da sam to već dosta puta igrao, nije mi izazov. Međutim, kako se scenario razvijao, on je došao do ideje kriminalca koji želi da se izvuče iz tog sveta i da živi miran život, a to nije baš tako lako i, kako vidimo u ovom filmu, nije moguće. Uspeli smo da razradimo lik zajedno i računaću ga među svoja najbolja ostvarenja - dodaje Bjela.

Reditelju Avramoviću se ova priča motala po glavi još od scenarija za "Metar asfalta", koji je bio preveliki produkcijski zalogaj. 

- Nakon 10 godina muka, truda i rada nastao je "Južni vetar", a nadamo se da će nastati i "Metar asfalta" kao nastavak - ističe Avramović.

KRITIKA DRUŠTVA

RepublikaFoto: Promo
Žiki Todoroviću za ulogu u "Južnom vetru" uručena nagrada "Milorad Mandić Manda" letos u Nišu

Glavna uloga poverena je Milošu Bikoviću, koji igra Maraša, momka sa strašću prema brzoj vožnji.
- Moj lik je momak koji je mogao svoju strast da ostvari na drugačiji način, da je išao težim putem. Međutim, to je jedna kritika društva jer mlad čovek je primoran da svoje ambicije ostvaruje birajući pogrešan put, lakši, brži. Jedna pogrešna odluka dovede do niza događaja koji čoveka izmene do neprepoznatljivosti. Sva ta zbivanja daju posebnu dinamiku i uzbuđenje filmu - navodi Biković.

Kriminalca potkazivača igra Žika Todorović, koji kaže da mu je ovakav karakter baš legao jer je sličan njemu.

- Najzad sam dobio ulogu kriminalca, ne moram da se mučim. Ne vidim sebe kao krimosa, 100 puta sam igrao to, ali je ovo prvi put da igram cinkaroša među kriminalcima i to mi je bilo lakše jer je bliže mom karakteru - šali se Todorović. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading