SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA SMILJE IVETIĆ: "Pričam ti priču" do kraja oktobra

Autor:

Zabava

19.10.2018

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slikarka Smilja Ivetić otvorila je večeras izložbu pod nazivom "Pričam ti priču" koju možete da pogledate u maloj sali Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić" do 31. oktobra.

RepublikaFoto: Zorana Tome Dimitrijević
Refleksija na relaciji pagansko - hrišćansko -savremeno na velikom formatu

Umetnica je ovoga puta prikazala nekoliko radova koji su naslikani na velikom formatu.

- Umetnički projekat Smilje Ivetić, na svom semantičkom nivou, bavi se istraživanjem refleksija na relaciji pagansko - hrišćansko - savremeno. Umetnica posebno apostrofira svet krilatih bića kao objedinjujući element. Primenjujući tipično postmodernistički postupak Smilja polazi od proučavanja referentnih primera bogatog istorijsko-umetničkog nasleđa, sa posebnom koncentracijom na vizantijske srednjovekovne uzore i romaničko slikarstvo Katalonije, da bi postupkom dekonstrukcije i reinterpretacije došla do originalnog i samosvojnog likovnog rešenja - deo je opisa koji je Milica Todorović, istoričar umetnosti i kustos napisala o radovima doktora umetnosti Smilje Ivetić.

Zanimljive, a pre svega originalne slike, oduševile su sve prisutne  na svečanom otvaranju u maloj sali Paviljona "Cvijeta Zuzorić", gde će njeni radovi biti izloženi do kraja oktobra, pa je naš savet da prošetate do Kalemegdana i oplemenite svoj duh pogledom na ova umetnička dela.

Inače, Smilja Ivetić je rođena 1983. godine u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Slobodana Roksandića. Doktorsko-umetničke studije na istom fakultetu završila je u klasi dr umetnosti prof. Mileta Prodanovića. Član je ULUS-a od 2009. godine. Izlagala je samostalno i grupno na više izložbi u zemlji i inostranstvu.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading