SAJAM NAUKE Posetioce očekuju brojni eksperimenti

Autor:

Zabava

18.10.2018

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnji festival nauke biće održan od 29. novembra do 2. decembra na Beogradskom sajmu.

 

RepublikaFoto: Promo foto
Uskoro počinje festival nauke!
Najveći naučni festival u Jugoistočnoj Evropi ove godine održava se pod sloganom "Zemlja budućnosti“ sa ciljem da preispita budućnost naše planete, ali i ponudi naučna, ekološka i održiva rešenja za generacije pred nama. I sve to, kao i prethodnih godina, uz mnogo zanimljivih eksperimenata, uzbudljivih izazova i najnovijih naučnih trendova koje u Beograd ove jeseni donose naučnici iz celog sveta.

- Razmišljajući o tome kako da sačuvamo našu planetu u što boljem stanju, unapredimo je koliko možemo I ispravimo greške koje smo kao čovečanstvo napravili u prethodnih nekoliko decenija, na ovogodišnjem Festivalu nauke odlučili smo se da svim posetiocima predstavimo Zemlju budućnosti- rekla je Marija Pavlović, kordinatorka festivala, dodajući da nauka može da se izbori sa problemima današnjice "Kroz  interaktivne postavke, naučne šou programe i radionice prilagođene posetiocima svih uzrasta želimo da istaknemo ulogu pojedinca, ali i zajednice, u ovoj priči, posebno naglašavajući ulogu koju nauka zauzima u svemu tome. Upravo je nauka ta koja na najbolji način može da se izbori sa svim problemima današnjice i čvrsto verujemo da uz malu pomoć naučnika i njihovih važnih inovacija ovaj svet zaista može da ima lepu budućnost za sve nas"

RepublikaFoto: Promo foto
Brojni eksperimenti pred posetiocima na beogradskom sajmu

U Halama 3, 3A i 5 Beogradaskog sajma na površini od 6.500 kvadrata festival nauke okupiće više od 60 naučnih i obrazovanih institucija iz Srbije.  Svaki posetioc koji se spremi na putovanje u Zemlju budućnosti biće dočekan od strane 600 naučnika i naučnih  demonstratora spremnih da svojim znanjem i umećem naprave što lepše, zelenije i bezbednije mesto za život.

- Program je bogat i raznolik, tako da će naši posetioci ove godine imati priliku da vide najnovije tehnologije, saznaće kakvim ćemo brodovima ploviti u budućnosti, naučiće nešto više o energiji i otkriti kako uz malo truda mogu da sačuvaju vitalne elemente prirode kao što su voda, biljni i životinjski svet. Kretaćemo se koracima šumskih životinja, provoditi vreme u divljini, posetićemo svemirske stanice i stići čak do međuzvezdanih prostora-  objasnio je Nenad Zarić, glavni programski kordinator.

Zarić navodi i da će na festivalu biti postavljeno nekoliko vremeplova.

- Radićemo sa posetiocima na njihovim veštinama, bilo da su u pitanju izazovi u veslanju ili psihološka poigravanja, ispitaćemo zagonetne vulkane unutar nas samih i otkriti kako je moguće spasiti život u nekoliko poteza. Da bismo razumeli budućnost, potrebno nam je da poznajemo prošlost, pa ćemo na festivalu postaviti i nekoliko vremeplova koji će nas voditi nazad u različite epohe, sve do mezozoika - kaže programski kordinator.

RepublikaFoto: Promo foto
Da bismo razumeli budućnost, potrebno nam je da poznajemo prošlost, pa ćemo na festivalu postaviti i nekoliko vremeplova koji će nas voditi nazad u različite epohe, sve do mezozoika- navodi programski kordinator

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading