Jug Radivojević novi direktor Drame u Narodnom

Autor:

Zabava

15.10.2018

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto Željka Hubača, funkciju direktora Drame od sada će obavljati Jug Radivojević. Primadona Opere, proslavljeni sopran Jasmina Trumbetaš, od sada je na čelu ovog muzičko-scenskog sektora. Konstantin Kostjukov ostaće na mestu direktora Baleta.

 

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Novi prvi čovek Drame: Jug Radivojević

Odlukom upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića, u upravi ove kuće došlo je do kadrovskih promena. Umesto Željka Hubača, funkciju direktora Drame od sada će obavljati Jug Radivojević. Primadona Opere, proslavljeni sopran Jasmina Trumbetaš, od sada je na čelu ovog muzičko-scenskog sektora. Konstantin Kostjukov ostaće na mestu direktora Baleta.

RepublikaFoto: Promo foto
Jasmina Trumbetaš Petrović vodiće Operu Narodnog pozorišta

Kako stoji u saopštenju Narodnog pozorišta, namera ove kuće je da povodom jubilarne sezone, ali i posle nje, izmeni vizuru dramskog repertoara, koji će, kao i do sada, biti okosnica umetničkog prepoznavanja nacionalne kuće. 

MODERNIZACIJA

- Osim ovoga, u prvi plan je izbila i potreba za većim angažovanjem dramskih umetnika, kao i drugih umetničkih stvaralaca sa stalnim angažmanom u kući. Najzad, neophodno je proširiti krug spoljnih saradnika Drame, dajući priliku i nekima koji do sada nisu dobili šansu da se pojave na scenama Pozorišta, a svojim talentom i umećem to zaslužuju - navodi se u pismu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Dobar tim se ne menja: Konstantin Kostjukov i dalje će predvoditi Balet

Operski sektor treba da popuni ansamble Hora i Orkestra, kao i da postepeno podmladi solistički korpus, ali i da osavremeni delovanje nastupima na otvorenom, gostovanjima, trajnim snimcima i velikim projektima.

I DALJE U TIMU


Uz zahvalnost na radu i angažovanju, dosadašnji direktori Željko Hubač i Janko Sinadinović vraćaju se svojim redovnim dužnostima, dramaturga i operskog prvaka u Narodnom pozorištu, ostajući u najužem umetničkom timu koji će kreirati profil Drame i Opere.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading