Milena Dravić je znala nešto o Titu, a ovako je komentarisala bivšu Jugoslaviju!

Autor:

Zabava

15.10.2018

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljena glumica Milena Dravić preminula je preksinoć u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79-oj godini i ogroman broj poznatih ličnosti javno se pozdravio s njom.

Foto: youtube.com/pulafilmfestival
Često glumila u vreme stare Jugoslavije... Milena Dravić

Gliumica koja je karijeru započela 1958. godine, često je glumila pred Josipom Brozom Titom tadašnjim predsednikom SFRJ, a o njemu je saznala mnogo. 

Milena koja je veoma mnogo snimala u periodu stare Jugoslavije prokomentarisala je stanje u kulturi tada:

- U godinama koje su daleko iza nas bila je jednom jedna zemlja, zvala se Jugoslavija. Tih godina je kultura bila vrhunska invensticija", rekla je 2014. godine Milena na otvaranju izložbe "Velika iluzija - Tito i 24 miliona metara filmske trake".

RepublikaFoto: twitter.com/crna_gora_me
Znao ceo pozorišni repertoar... Josip Broz Tito sa suprugom Jovankom

Dravićeva je istakla da je Tito imao veliko poštovanje prema glumcima, ukazivala je na vredost jugoslovenskog filma kao i na prestžne nagrade koje su njene kolege i ona u to vreme dobijali. Upravo je Milena otkrila da je Josip Broz Tito ostao do danas jedini predsednik koji je znao kompletan pozorišni repertoar, jer je, uz ljubav prema filmu, veliku strast gajio i prema različitim žanrovima u teatru.

Foto: Alain Dejean
Milena Dravić

Milena Dravić je glumila u preko sto filmskih ostvarenja. Popularnost joj je donela saradnja sa Ljubišom Samardžićem. Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima "Kozara", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Rad na određeno vreme", "Moj tata na određeno vreme", "Sekula se opet ženi", "Nije lako sa muškarcima" i "Zona Zamfirova".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading