BJELA OTKRIO DETALJE DRUGE SEZONE HIT SERIJE: AL KAPONEOV MOMAK STIŽE U NOVE "SENKE"

Autor:

Zabava

11.10.2018

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U novim epizodama radnja se vrti oko kralja Aleksandra, Meštrovića, Broza i Ante Godine, a glumačka pojačanja biće Petar Strugar, Bogdan Diklić i Vesna Trivalić.

 

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dragan Bjelogrlić veruje u uspeh projekta!

Uz burne reakcije javnosti na neke istorijske začkoljice, prva sezona serije "Senke nad Balkanom" publiku je naterala i da obnovi zaboravljene i propuštene lekcije. Tim pisaca dovršava scenario za nove epizode, a glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić otkriva neke intrigantne detalje.

Ovoga puta u seriji imamo imena poznata široj javnosti: Knez Pavle, Ivan Meštrović i Josip Broz. Guglaćete Đorđa Boškovića, čuvenog arhitektu koji je bio protiv toga da se sruši tvrđava Žrnov na Avali kako bi bio podignut spomenik Neznanom junaku. I recimo, Antun Godina, koji je bio desna ruka Ala Kaponea, ali i Anta Pavelića.

Sve ovo najavio je Bjela i otkrio da će upravo priča o zidanju spomenika na Avali imati veliku simboliku za čitavu sezonu.

KRALJ NA NIŠANU

- Ne znam koliko je poznato da je na Avali bila tvrđava Žrnov iz rimskog doba, a podigao ju je despot Stefan Lazarević. Odluka Aleksandra Karađorđevića da je sruši kako bi na tom mestu podigao jugoslovenski spomenik izazvala je ogroman bes u narodu - objasnio je Bjelogrlić.

Njemu je ovaj međuratni period trenutno najinteresantniji zbog toga što, kako kaže, vrednosti, ustrojstva i podele koje su tada uspostavljene određuju i naše živote danas.

- To se naročito odnosi na 1934. godinu. Tada je ubijen kralj Aleksandar, a te godine nacisti su vladali u Nemačkoj. Musolini drži Italiju, SSSR se već etablirao, a Kraljevina Jugoslavija je bila jedna od retkih koja još nije bila priznala sovjetsku državu. Imate krhku tvorevinu Jugoslaviju i njenog kralja koga svi hoće da ubiju - dočarava kreator jedne od najgledanijih domaćih serija.

Alfa i omega "Senki" još nije siguran ko će igrati neke od novih likova, ali već zna da će Petar Strugar igrati kriminalca koji će biti žestok protivnik Kaluđeru, koga glumi Gordan Kičić.


- Biće tu i Bogdan Diklić i Vesna Trivalić kao pojačanja u Jataganmali. Istrajavam u tome da uvek radim sa novim i mladim imenima, a sad skrećem pažnju na Marka Grabeža - kaže Bjela.

RepublikaFoto: Promo foto
Petar Strugar će biti žestok protivnik kaluđevu u novoj sezoni

Prošla sezona je izazvala buru zbog prikazivanja belih Rusa kao kriminalaca, a Bjelogrlić kaže da se strogo drži pravila kada je reč o odnosu fikcije i istorijskih činjenica.

SENKE KRUŽE SVETOM

- Istorijske činjenice se ne smeju izvrtati. Ne možete napraviti da su Aleksandra ubili Rusi ako su ga ubile ustaše i VMRO. Bila bi velika greška da smo u prošloj sezoni, kada su se potomci Rusa bunili što smo prikazali kako su ruski imigranti držali pušionice opijuma, mi stavili Kineze. Ako se zna da su pet od pet pušionica u Beogradu držali Rusi, pa onda su valjda oni imali nekakve veze sa opijumom. Nemate prava da prekrajate istoriju - izričit je Bjelogrlić.

RepublikaFoto: Promo foto
Jana Stojanovska kao agent VMRO obeležila prvu sezonu serije!

On je najavio i da "Senke" uskoro ulaze u domove širom sveta.
- Prva sezona uskoro će se otisnuti na svetsko tržište. Biće prikazivana u Rusiji, Belorusiji, Bugarskoj i Rumuniji. Stigao nam je zahtev i iz Poljske - otkrio je Bjelogrlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading