Puženje, gugutanje, plakanje i smejanje u Galeriji Matice srpske!

Autor:

Zabava

09.10.2018

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svake prve subote u mesecu, bebe su dobrodošle u Galeriji Matice srpske! Sledeće muzičko druženje sa bebama zakazano je za 3. novembar.

RepublikaFoto: Promo foto
Kultura od prvih koraka: Sa koncerta Filharmonije za bebe

Uobičajena praksa roditelja da, kada požele da posete muzej ili galeriju, traže nekoga da pričuva bebu na nekoliko sati, uskoro će biti promenjena. Sa svešću o značaju kulture i umetnosti od prvih koraka, Galerija Matice srpske svake prve subote u mesecu otvara vrata bebama. Program "Odrastanje uz umetnost - Beba u Galeriji" ima za ideju da mlade generacije stasavaju u plemenite i obrazovane ljude.
Program je namenjen roditeljima i bebama sa željom da im se, kako ističu u Galeriji, omogući kvalitetno provođenje slobodnog vremena uz kulturu i umetnost. 
Svakog utorka ulaz u Galeriju Matice srpske za roditelje sa bebama je slobodan, a najmlađima je omogućeno puženje, igranje, plakanje, smejanje i uživanje u umetnosti. 
Prostor Galerije je prilagođen potrebama majki sa bebama - na raspolaganju su fotelja za dojenje, prostor za pripremu hrane, povijalica za bebe, igračke u Dečjoj sobi, kao i suveniri za bebe u Muzejskoj prodavnici. 
U saradnji s Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada u Galeriji Matice srpske je 6. oktobra održan prvi koncert za bebe i njihove roditelje. 
Orkestar Beogradske filharmonije, na čelu sa dirigentom Aleksandrom Kojićem, izveo je specijalno za bebe uzrasta do dve godine tridesetominutnu Simfoniju uspavanki. 
Svaka beba je na poklon dobila radosnicu "Beba u Galeriji. Prvi koraci uz umetnost" i ostavila otisak ruke. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading