TITO JE URADIO NEŠTO STRAŠNO PREDA MNOM: Seka Sablić progovorila o svom nastupu kod Broza!

Autor: Novosti

Zabava

05.10.2018

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istaknuta glumica Seka Sablić nedavno je održala konferenciju za novinare povodom predstave "Vrat od stakla" na kojoj je ispričala i neke od najzanimljivijih anegdota u svom životu. I dok se mnoge javne ličnosti, aktuelne u vremenu stare Jugoslavije hvale kako su nastupale pred tadašnjim predsednikom Josipom Brozom Titom, Seka je izjavila da nije bila impresionirana, a čak je doživela i neprijatnost.

Foto: youtube.com/RTS Balkanskom ulicom - Zvanični kanal
Nije bila od onih što trče kod predsednika... Seka Sablić

Glumica, čija je majka Jevrejka, a otac Srbin prisetila se vremena svog odrastanja u kom je, kako sama kaže, preovladavalo siromaštvo:

- Majka nikada tokom rata nije nosila žutu traku. Kada se udala za mog oca, Stevana, hrišćanina i preselila na Čuburu, roditelji su je se odrekli. Nije imala kontakta sa njima sve dok njenu familiju, pet sestara sa decom, nisu odveli u logor na Sajmište. Moglo bi se reći da je celo moje detinjstvo bilo lepo, ali obeleženo siromaštvom.

Foto: youtube.com/ Glamur TV HAPPY
Seka Sablić

A potom s eosvrnula na svoj nastup pred Titom i njegovom suprugom jovanokom broz za koji tvrdi da joj nije ostao u lepom sećanju:

- Bila sam još student, bilo je to početkom šezdesetih. Bili su u nekoj sobi i mi smo onda jedan po jedan dolazili sa svojim tačkama, valjda na metar ispred Tita i Jovanke. Ja sam recitovala, odnosno to je bilo "trtljanje", neki su pevali... On me nikad nije impresionirao, nije me bilo strah niti sam imala tremu jer nije ni moja porodica bila na njegovoj liniji. Ali nikad neću zaboraviti kako je pušio cigaru i dobacivao mi usred moje tačke, valjda je mislio da tako učestvuje. Bilo mi je to strašno, kasnije mi se to događalo po provincijskim pozorištima. Nije me to toliko čudilo, ali da jedan Tito s onim svojim držanjem tako dobacuje - kazala je Sablićeva, koju publika pamti po ulogama u filmu "Maratonci trče počasni krug", te serijama "Bolji život", "Ljubav, navika, panika" i mnogih drugih.

O svom braku i ljubavnom životu nikada nije mnogo pričala. Postala je majka sina Stefana sa 34 godine. On je uspešni pozorišni reditelj, koji se kao otac ostvario 2013. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading