ILIJA ČVOROVIĆ OPET ŠPIJUNIRA Ovacije na premijeri i gromoglasan aplauz za Pecu Ejdusa

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi život predstave "Balkanski špijun" po tekstu Dušana Kovačevića premijerno je započeo 1. oktobra na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta. Time je otvorena jubilarna 150. sezona nacionalnog teatra.

RepublikaFoto: Promo
Ovacije za Ljubu Bandovića i novu podelu "Balkanskog špijuna"

- U predstavi je napravljena odlična podela, glumci su izuzetni i mislim da će ovo biti jedna od predstava koja će godinama živeti i igrati se - rekao je sinoć za Srpski telegraf Dušan Kovačević, naglašavajući poseban značaj igranja u okviru jubileja:

RepublikaFoto: ST/Vlada LUKIĆ
Duško Kovačević: Glumci su izuzetni i mislim da će predstava godinama živeti i igrati se

"Meni je naročito bitno da se ova predstava igra u okviru 150 godina jedne kuće kao što je Narodno pozorište, koja je jedna od najznačajnih kulturnih kuća i to je izuzetna čast."

Uloge tumače Ljubomir Bandović (Ilija Čvorović), Nela Mihailović (Danica Čvorović), Dušanka Stojanović Glid (Đura, Ilijina sestra bliznakinja), Katarina Marković (Sonja Čvorović), Milutin Milošević (podstanar) i Vanja Milačić (radio-spikerka). Ljubomiru Bandoviću poverena je uloga čuvenog Ilije Čvorovića, koga je maestralno igrao i proslavio Danilo Bata Stojković. 

Aplauzi sinoć nisu prestajali, a gledaoci nisu skidali osmeh sa lica tokom predstave.

- Ljuba je odličan glumac. Po načinu glume i snazi koju ima vrlo je sličan Bati i mislim da može da napravi istu karijeru kao Bata - prokomentarisao je Kovačević.

Publika i glumci odali su i počast preminulom Predragu Ejdusu dugotrajnim i gromoglasnim aplauzom.

- Predstavu smo posvetili našem kolegi Peci Ejdusu - poručio je Željko Hubač, direktor Drame nacionalnog teatra, koji je zamolio prisutne da aplauzom - kako je on najviše voleo, pošalju poslednji pozdrav voljenom glumcu.

Uoči premijere rediteljka Tanja Mandić Rigonat uporedila je vreme današnje i vreme kad je "Balkanski špijun" prvi put igran.

- Kada je Ilija te '83. kazao ono "Sve je suprotno od onoga sto izgleda", to je zvučalo paranoično. Danas se bavimo društvenom paranojom, umesto paranojom pojedinca. Ova kolektivna je daleko opasnija - kazala je rediteljka.

Premijeri novog "Balkanskog špijuna" prisustvovali su Ljiljana Stjepanović, Lena Kovačević, Ružica Đinđić, Branka Petrić, Vjera Mujović, Olja Bećković, Branimir Brstina, Lena Bogdanović i mnoge druge javne ličnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading