"COSMIC ART-LJUBIŠA MARIĆ": Umetnici ozarili Srem!

Autor: T. Urošević

Zabava

10.09.2018

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I ovog septembra umetnici iz svih krajeva Srbije okupili su se u okviru 28. Saziva likovne kolonija "Kosmik Art-Ljubiša Marić" u Vojki, koja je svečanom izložbom novonastalih radova, sinoć zatvorena.

RepublikaFoto: Nada Ekmedžić Panić
Učesnici 28. Saziva “Kosmik arta-Ljubiša Marić”

U prostorijama Doma kulture stvaralo je 28 umetnika od toga 11 umetnika je prvi put bilo u Vojki, sedam je akademskih slikara, a tri vajara. 

- Uvek je lepo vratiti se tamo gde se čovek oseća udobno i lepo.  Ja ovde i kada dođem ne osećam da se vraćam, ja dolazim na svoje – poručio je Tadija Savić iz Ivanjice koji je jedan od najredovnih učesnika ove kolonije.

Za razliku od njega Jelena Đokić iz Beograda je prvi put je u Vojki.

- Atmosfera je odlična, organizacija na zavidnom nivou, a izbor umetnika takav da se za svakoga može pronaći nešto zanimljivo – rekla je Jelena.

RepublikaFoto: Nada Ekmedžić Panić
Jelena Đokić iz Beograda

A deo svog zavičaja na platno je preneo i Dragoslav Božović iz Zubinog Potoka sa Kosova i Metohije.

- Ostavio sam ovde deo našeg podneblja sa Kosova, tačnije deo neba iz mog kraja – rekao je on.

Osim gostiju iz svih krajeva Srbije, ovo je prilika da se pod krovom Doma kulture okupe i domaći umetnici.

- Volim da učestvujem na našoj koloniji jer je značajna. Oduvek je bio prestiž biti deo ovoga. Ono što nas umetnike posebno ovde inspiriše je lepa atmosfera – kaže Željka  Ćurčin iz Vojke.

Predsednik Saveta MZ Vojka, Ljuban Skopljak podsetio je da je od ove godine  ovaj kulturni događaj uvršten u manifestaciju od izuzetnog značaja za opštinu Stara Pazova, ali i obavezuje organizatore da budu još bolji. Predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović potvrdio je da Komisija koja je to predlagala nije imala dileme.

RepublikaFoto: Nada Ekmedžić Panić
Tadija Savić iz Ivanjice i Živko Radosavljević iz Vojke

- Počev od toga koliko traje, pa do toga ko je njen osnivač, Ljubiša Marić, ova manifestacija zaslužila je da bude ponos ne samo Vojke, već i opštine Stara Pazova – rekao je predsednik Radinović.

Umetnici su danas napustili Vojku, a za sobom su ostavili vipe od 60 umetničkih slika i tri skulpture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading