GALIJA STIŽE U BEOGRAD I NIŠ

Autor:

Zabava

05.09.2018

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni rok sastav Galija održaće koncerte 9. novembra u Sava centru, a 16. u hali Čair u Nišu. To će biti svečana promocija novog albuma "U raju iznad oblaka".

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Nenad Milosavljević - Neša Galija

Pesme grupe Galija obeležile su odrastanje mnogih generacija sa ovog prostora. Hitovi kao "Još uvek sanjam", "Gospi", "Burna pijana noć", "Stare trube", "Digni ruku"... odavno su klasici, a Galija našim muzičkim vodama plovi već 40 godina.

HITOVI I ZABORAVLJENE STVARI

- Pola života sam proveo u Nišu, pola u Beogradu. To su mi dva najvažnija grada, i logično je što ćemo u njima premijerno izvesti uživo nekoliko pesama sa albuma 'U raju iznad oblaka'. Biće naravno mnogo velikih hitova Galije, a sviraćemo i neke pesme koje dugo nismo svirali. Nama su bitne i zaslužuju da ih na ovim koncertima obučemo u neko novo odelo - najavljuje frontmen Nenad Milosavljević.

Proletos je izašao novi CD "U raju iznad oblaka" u izdanju PGP RTS, a snažan umetnički senzibilitet vraća ove iskusne muzičare starom progresivnom zvuku.
Posle optimistične "Nešto me goni" i raskošne naslovne "U raju iznad oblaka", Galija se odlučila da sa novog albuma treći singl bude "Kad bi ti otišla iz ovoga grada", za koju je Milosavljević muziku napisao na stihove velikog pesnika Matije Bećkovića.

BEĆKOVIĆ JE GROMADA KAO PISAC I ČOVEK

- Mislim da je danas važno obraćati se velikim pesnicima, a Bećković je gromada kao pisac i kao ličnost. Našao sam snimak gde Matija govori svoju pesmu, pa sam zamislio kako bi to izgledalo muzički. Dosta dobro recituje, to je ozbiljan bluz. Ali nisam hteo da odmah idemo u taj format, već smo sa 'Kad bi ti otišla iz ovoga grada' zvučno zaplovili kroz neke druge vode - otkriva Neša Galija. 

Ulaznice za koncert Galije u Beogradu od danas su u prodaji na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim, dok će za koncert u Nišu biti u prodaji od 15. septembra preko Eventima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading