GORAN BOGDAN Mustafa se vraća u "Senke"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sitno brojimo do snimanja druge sezone, a zbog posla ću provesti jesen i dobar deo zime u Beogradu, kaže jedan od omiljenih glumaca i junaka hit serije Dragana Bjelogrlića.

RepublikaFoto: Promo foto
Goran Bogdan kao Mustafa Golubić

Gorana Bogdana publika u Srbiji, baš kao i na celom prostoru nekadašnje Jugoslavije, već jako dobro zna. Hrvatski glumac uspeo je za relativno kratko vreme da napravi niz od izuzetno zapaženih uloga, poneo je čak i titulu najboljeg evropskog glumca, a neskromnim ga nisu učinile ni uloge u američkoj triler seriji "Fargo" i britansko-francuskom krimi hitu "Poslednji panteri". Naprotiv. Odaje utisak skromnog i neposrednog momka iz komšiluka.

Na upravo završenom Dunav film festu u Smederevu bio je u žiriju zajedno sa kolegama Jelenom Gavrilović i Slavenom Došlom, a tim povodom govori za Srpski telegraf i odmah odgovara na pitanje koje većinu ponajviše zanima, a to je da li ćemo ga gledati u nastavku "Senki nad Balkanom".

- Koliko znam, lik Mustafe Golubića, koji igram, nastavlja se i nadam se da ćemo ubrzo i početi sa drugom sezonom. Sitno brojimo.Foto: Promo foto

RepublikaFoto: Promo foto
Sa selektorom festivala Jugoslavom Pantelićem u Smederevu

* Kako je ocenjivati kolege?

- Nezgodno je, ne zato što su to kolege. Je*i ga, čim smo se odlučili da snimamo, odlučili smo se i na publiku. Nezgodno mi je to što nisam navikao da gledam film tako, odjednom odgovornost u onome što me inače relaksira, pa me sve nešto češe dok gledam film, premeštam se na stolici, kao moram sada budno da pratim... Odgovornost je teška.

RepublikaFoto: Tanjug
E da mi je tako lako da delim snimanja po vremenskim prilikama...

* A da li je lakše snimati na plus 50 ili na minus 20?
- E da mi je tako lako da delim snimanja po vremenskim prilikama, mogao bih nešto i da predvidim. Nažalost, nije vreme to koje mi čini snimanje lakšim ili težim, hiljadu je nekih drugih razloga. Nije ni kategorija lakog i teškog ona koja me privlači ili odbija. "Ono nešto" je što ganjam, kao Ahab svog belog i, da ga uhvatim, ne biram sredstva. Podneo bih i minus i plus.

* Koji filmovi i serije su vam ovog leta privukli pažnju?
- Nisam baš stigao ovo leto nešto da se relaksiram niti da gledam i čitam. Ali, kad me već pitate, držimo se Dunav film festivala - prvo pogledajte ove nagrađivane, da vam sad ne pišem obrazloženje, koji, ruku na srce, nismo mi tamo baš znali da napišemo. Šalu na stranu, ovaj festival ima velike potencijale da postane bitan, što je i sama selekcija pokazala, čineći nama posao težim. Mene su, dakle, oduševili "Limunada", "U hodnicima", "Prevoditelj" i "Zlogonje".

 

 

Maturalna @slavendoslo @jelenagavrilovicofficial @dunavfilmfest

A post shared by Goran Bogdan (@bogdangoranbogdan) on Aug 22, 2018 at 11:50pm PDT


* Koga biste priželjkivali od kolega da sedi u žiriju koji bi vama dodelio nagradu?
- Nisu imena ta koja bi bila odgovor na ovo pitanje iako bi bila fora da sad ožežem jedno 40 imena. Iskreno, nemam pojam. Nije da mi nije stalo do nagrade, bijem bitku i ja sa svojom sujetom. Da kažem neke blage ljude, nije ni to. Dok radim, tada se mučim i mislim, a posle kad ode film, e onda je kasno... Džaba mi žiri.

* Snimali ste "Uspeh" u produkciji HBO, pa da li se iko na ovim našim prostorima primakao takvim standardima i uslovima rada kao na zapadu?
- O tom iskustvu imam samo reči hvale. Da su sve produkcije na tom nivou, lakše bi bilo raditi. Drugo, oduševio me je rad sa Danisom Tanovićem, kao rediteljem i kao čovekom, i bilo je to jedno od najprijatnijih iskustava u mojoj karijeri. Imam osećaj da smo napravili dobar posao. Sad, što se tiče poređenja, baš sam na "Uspehu" shvatio da nije razlog toliko novac, kao što sam mislio ranije. Nisu budžeti "Uspeha" bili mnogo viši od produkcija kod nas - stvar je ljudska i opet, je*i ga, da se može ako se hoće. Tu pohvale idu producentu Nebojši Tarabi, koji je stvarno omogućio da se osećamo svetski. Čekamo da vidimo da li se sve to vidi i na ekranu. Kako god, ja sam već srećan.

 

* Priča se da mnogi glumci spavaju kod vas kad su u Zagrebu. Gde vi prenoćite kad dođete u Beograd?
- Drago mi je da je tako, dobrodošli su! Ja se smatram domaćim u Beogradu. Često sam tu, a najčešće poslom, pa spavam gde me produkcija smesti. Ako nije tako, imam puno dobrih prijatelja.


* Jeste li uspeli da odete na odmor? Šta od jeseni planirate da radite?
- Ništa ove godine, a jesen i dobar deo zime ću provesti u Beogradu zbog "Senki" i još nekih stvari...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading