Festival koji je inicirao DŽON SEVIDŽ "Porodica naroda" u Somboru

Autor:

Zabava

23.08.2018

06:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi filmski festival Dunavsko-panonske regije "Porodica naroda" biće održan od 11. do 16. septembra u organizaciji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor. Festival će obuhvatiti četiri različite selekcije, kao i bogat prateći program sa izložbama, koncertima i razgovorima s umetnicima.

 

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Džon Sevidž tokom boravka u Beogradu

Glavna takmičarska selekcija okupiće sedam filmova odabranih od strane selektora Zorana Živkovića, dugogodišnjeg direktora Filmskog festivala Herceg Novi.

Publika će imati prilike da vidi "Jedan dan" koji dolazi iz Mađarske, domaće ostavrenje "Erdelezi Rising" i hrvatski film "Comic Sans". Iz Bosne i Hercegovine dolaze dva filma "Granice, kiše" i "Žaba", iz Nemačke stiže "Bezbožna omladina", a iz Rumunije "Porodica".

Selekcija studentskog filma okupuće neafirmisane mlade stvaraoce sa umetničkih akademija iz regiona, po izboru filmskog kritičara Gorana Jovanovića.

Selekciju "Core Diplomatiqum", u prvom izdanju festivala, sastaviće ambasadorka Australije u Srbiji, gospođa Rut Stjuart, a činiće je tri filma iz pomenute zemlje.

U okviru selekcije "Kad bi Sombor bio Holivud", biće prikazano nekoliko filmova koji su idejno ili tematski povezani sa gradom gde se festival održava.


Festival je osnovan na inicijativu gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović i holivudskog glumca Džona Sevidža, koji će, ukoliko mu obaveze dozvole, biti gost prvog izdanja festivala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading