Počela trka za Dunav 2860

Autor:

Zabava

19.08.2018

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osam aktuelnih evropskih naslova koji su predstavljeni na značajnim festivalima širom Evrope našlo se u takmičarskoj selekciji filmskog festivala Dunav film fest za nagradu Dunav 2860, koja simbolično označava dužinu reke Dunav u kilometrima od izvora do mora, kao i dužinu trajanja festivala u minutima filmova.

RepublikaFoto: Promo
Program prvog festivala traje do 23. avgusta

O najboljem ostvarenju prvog festivalskog izdanja, koje je otvoreno u Malom gradu Smederevske tvrđave, odlučuje žiri koji čine glumci Jelena Gavrilović, Goran Bogdan i Slaven Došlo.


Nakon domaće premijere filma Raška Miljkovića "Zlogonje", publika je sinoć bila u prilici da vidi mađarski film "Viski bandit", dok su večeras na programu filmovi "U hodnicima" i "Linija".

U trci za glavnu nagradu su još i ostvarenja "Prevodilac", "Radio gramofon", "Limunada" i "Tri dana u Kviberonu".

Tokom trajanja Dunav film festa, do 23. avgusta, publika će na četiri lokacije u srednjovekovnoj prestonici srpske despotovine moći da pogleda ukupno 35 filmova iz deset zemalja kroz koje protiče Dunav.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading