KIČIĆ: KALUĐER I DALJE VEDRI I OBLAČI

Autor:

Zabava

19.08.2018

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lik Kaluđera će biti jedan od stubova radnje u novim "Senkama", oko njega će se vrteti mnoge priče, kaže Gordan Kičić, koga ćemo osim u nastavku "Senki nad Balkanom", gledati i u četvrtoj sezoni "Vojne akademije".

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
GORDAN KIČIĆ Leto uz muziku i hrpu scenarija, jesen ispunjena i radna

Nema tog ljubitelja "Senki nad Balkanom" koji nije od prvog kadra osećao duboki prezir prema Alimpiju Miriću, ali vredi priznati i da su svi za njega potajno navijali u okršaju sa makedonskom Kalamiti Džejn u jednoj od poslednjih scena prve sezone. Gordan Kičić je ovog apotekara prljavih ruku učinio jednim od najubedljivijih zlikovaca našeg filma, ali nema ko nije sa njegovim Coletom iz "Male noćne muzike" vrištao od smeha...

U "Ludoj noći" smo videli da ume da peva, pleše i vlada ulogom TV domaćina, a Gordan nam priča o iskustvu producenta debitantskog filma "Aleksi", novim planovima i starim ljubavima...

- Radi se o debitantskom filmu mlade rediteljke Barbare Vekarić, potpuno novom pogledu na film i priči kakvih kod nas nema mnogo - kaže Kičić na početku razgovora.


* Ne liči na posleratnu dramu na kakve smo navikli?
- Ni blizu. Osim toga, dopada mi se što je u srcu zbivanja ženski lik, što je tako nespecifično u kinematografiji čitavog regiona. Film govori o krizi identiteta tih novih generacija, njihovom stasavanju, pitanjima...

* Kakvog biste se filma vi prihvatili kao glumac ili producent?

- Najvažniji mi je dobar scenario, da taj film ili serija imaju dobru priču i dobar razlog zašto je treba pričati. Nešto novo, nova pitanja ili novi pogled na stara pitanja.
RepublikaFoto: Promo foto
Scena iz serije "Senke nad Balkanom"

* Pre svega toga čeka vas Kaluđer. Jeste li nešto od njega naučili?
- Kaluđer će svakako i u nastavku "Senki" biti jedan od stubova radnje, oko njega će se vrteti mnoge priče. Sad, šta tačno, još ne znam jer naši pisci tek pripremaju scenario. Nisam od Alimpija mogao da naučim ništa jer je to toliko izopačen i iskarikiran karakter, jednostavno, nemamo zajedničkih tačaka. Ali je jako zabavan.

* Gde ćemo vas uskoro gledati, imate li novih planova?
- Radim na nečemu, ali o tome pre jeseni nema smisla govoriti. Snimao sam tokom leta "Vojnu akademiju", to nas sada čeka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading