PAJTONOVCE ZABRANJIVALI ZBOG POLITIKE

Autor:

Zabava

01.08.2018

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 35 godina pronađeno desetak skečeva koji nikada nisu upotrebljeni, što zbog viška materijala, što zbog škakljive prirode

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Legendarni, vrcavi i još uvek nedorečeni Montipajtonovci

Jesu legendarni, jesu u penziji, imaju pet filmova, bezbroj izvedenih predstava i isto tako su se bezbroj puta na zahtev obožavalaca iznova okupljali tokom poslednjih 50 godina, ali montipajtonovci još nisu rekli sve što su imali. Ljubitelji njihove reske satire ovih dana naslađuju se neobjavljenim epizodama čuvene britanske komedijaške trupe.

SVETI GRAL SMEHA


Sveti gral smeha pronađen je nakon 35 godina potrage u kovčezima, odnosno arhivi Majkla Pejlina, a među dragocenim skečevima su i oni koji nikada nisu uvršteni u epizodu "Sveti gral".
Pejlin je prošle godine svoje sveske sa crtežima i beleškama poklonio britanskoj biblioteci, a novinari Tajmsa zavirili su i pronašli zlatnu nit: ideje za scene koje nikada nisu prikazane jer su jednostavno bile višak materijala, iako ništa manje smešne, vrcave i precizne. Ta preciznost je i drugi razlog zašto neke od scena nisu snimljene.
RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Pajtonovci su i u jeku popularnosti bili na politički klizavom terenu

Naime, tada (ali i danas) mogle su da budu politički suviše riskantne, pa nisu prošle kriterijume korporacije BBC. Džon Kliz je nedavno u montipajtonovskom stilu prokomentarisao: "Monti Pajtonov leteći cirkus se više ne prikazuje regularno na televiziji jer je jednostavno presmešan u odnosu na ovo što danas nazivaju komedijom".

Jedan skeč je smešten u knjižari na Divljem zapadu, a druga pripada "ljubaznom ružičastom vitezu". Sve će to uskoro biti dostupno publici, uključujući i 50 svezaka sa beleškama o filmovima "Sveti Gral" i "Žitije Brajanovo".

NAVALE IDEJA


Pejlin je aminovao da se skečevi reprodukuju i priznao da je grupa često imala takve navale ideja da nisu znali gde i kako da sve prikažu jer je priče u nekom trenutku trebalo i zaokružiti.
- Dešavaju se takve stvari, ali nisam najsigurniji zašto smo nešto upotrebili, a nešto ne. "Sveti Gral" je poprimao obličje postepeno i nešto je moralo da otpadne - kazao je Pejlin, čija arhiva otkriva piščev, glumčev, komičarski i televizijski život tokom 20 godina, od 1965. do 1987.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading