DANI BATE STOJKOVIĆA Drvo za Glogovca i Samardžića

Autor:

Zabava

30.07.2018

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filmska, pozorišna i književna fešta u čast glumačkog virtuoza Danila Bate Stojkovića (1934-2002) već tradicionalno se održava od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji. Uz Miru Banjac i Milana Cacija Mihailovića, koji su tu već domaći, ove godine očekuju se i mlađi glumci - Milan Kalinić, Viktor Savić, Srđan Ivanović i mnogi drugi, kako bi ukazali čast svom kolegi i uzoru.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
NEBOJŠA GLOGOVAC Stablo će biti zasađeno za glumca koji nas je napustio

- Po našem dobrom običaju, i ove godine u parku ćemo zasaditi stabla za glumce koji su nas napustili. Nažalost, ove godine naša mala šuma biće bogatija za dva drveta, jedno za Nebojšu Glogovca, drugo za Ljubišu Samardžića. Mira Banjac izrazila je želju da se i njeno drvo nađe među ovim gorostasima - kaže Nikola Džamić u ime Udruženja građana "Danilo Bata Stojković".


Uz književne večeri, koncerte i predstave, publika će moći da čuje i davno izgubljene i neobjavljene intervjue sa Batom Stojkovićem. Naime, novinar Zoran Rajić uspeo je sa ćutljivim glumcem čak tri puta da razgovara za lokalnu radio-stanicu, a ti intervjui sada predstavljaju deo biblio-fonetskog projekta Narodne biblioteke "Doktor Dušan Radić" u Vrnjačkoj Banji.
RepublikaFoto: Republika.rs
Most Ko to tamo peva u Vrnjačkoj Banji

- Prvi put sam bio mlad novinar i nije mi bilo svejedno. Pričali smo u pauzama predstave, u garderobi. Bilo je teško naterati ga da pristane, ali kada počne da priča, otvarao bi dušu, govorio o svemu. O ulogama i privatnom životu. "Po mom kriterijumu, ako sam dobro igrao, ja cele noći ne spavam", rekao mi je Bata u jednom intervjuu. Bio je veliki gospodin, voleo je dobar meni, dobru vinsku kartu, ali nikada nije bio bahat, nikada nije imao vrcave komentare, više su drugi prema njemu bili takvi - kaže Rajić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading