MILENA VASIĆ Treba mi neki masniji lik

Autor:

Zabava

25.07.2018

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stalno me vezuju za komedije. Sada dolaze te uloge koje priželjkujem, da nije na prvom mestu fizički izgled žene, kaže glumica koja je osvojila srca publike likom Bibe u seriji "Ubice moga oca".

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Zbog Bibe mi je Tika Stanić rekao: Tako si prosta, a nežna

Veleslalom od pozorišta do filmskog seta, a potom i do TV kamera Milena Vasić čini sa osmehom na licu. Po tome je publika prepoznaje, uz, naravno, glas zbog kojeg se već godinama okuplja na predstavama u kojima Milena ima prilike da zapeva. Milenu vezuju za komediju i njenoj neiscrpnoj energiji to prija, ali ona za Srpski telegraf otkriva o kakvim još ulogama sanja.


*Gledamo vas sad u seriji "Konak kod Hilmije".
- Priča je nostalgična koliko i satira o prošlim vremenima. Ima duh zajedništva, a Hilmija okuplja te energije. Ma koliko se on čini samoljubljivim i uplašenim da mu Nemci ne dođu glave kod Marinog dvora, u njemu ima duboke duhovnosti, dobrote i ljudskog. Emir je sjajan glumac i nosi seriju.


*Ovo je balkanska verzija dogodovština kafedžije Renea iz kultne serije "Alo, alo"?
- Ovaj se konak zbiva u Sarajevu, ali može da bude bilo gde. Stvar je u tome što je to jedini grad sa četiri bogomolje na sto metara, pravoslavnom crkvom, katoličkom, džamijom i sinagogom. Onda kad u jednom trenutku sa svih zvonika ili minareta krene molitva, to je spoj energija kakav se ne da opisati. Tu smo smestili priču o našim susretima u miru i u ratu. A nikome nismo ostali dužni, ni četnicima, ni ustašama, ni partizanima, muslimanima... Feđa Isović je darovit i inteligentan pisac.


*A vaš lik?
- Rahela je Jevrejka, čuvarica Hagade. Ona je sestra partizanskog komandanta koji je i dovodi kod Hilmije na čuvanje. Ovaj od starta odbija, kaže, samo mi Jevreji na svu moju muku fale. Međutim, kada je ugleda, sve pada u vodu. To je ljubav na prvi pogled između njih. Ona je preplašena, tiha, nesnalažljiva, svedena, nežnog glasića. Drugačija je od svega što sam do sada radila.


*Drugačija od Bibe?
- Biba je za mene veći skok po energiji, po miljeu kojem pripada, glumačkim sredstvima. Tika Stanić mi je božanstveno rekao posle prve projekcije: "Tako si prosta, a emotivna i nežna". To je tačno, život ju je načinio jakom i grubom, prosta je zbog bekgraunda, ali pamti ljudskost, dobrotu.


*Za šta se spremate?
- Stalno me vezuju za komedije. Sada dolaze te uloge koje priželjkujem, da nije na prvom mestu fizički izgled žene. Želim da igram neki "masniji", životniji lik, sa emotivnim kapacitetom. Volela bih da igram ženu koja plače. Kad žena plače, ružna je i svi beže od nje. Dok se ne raspadne, sve je u redu, a kada joj treba najviše podrške, svi nestanu.

*A snovi o Holivudu?
- Kad sam bila mlada nikada mi nije palo na pamet da idem odavde. Mislim da na stranom jeziku ne može da se doživi kao na maternjem. Možda su ljudi išli trbuhom za kruhom, a možda i radi priznanja, jer znate kako je ovde, dok te neko tamo daleko ne pohvali... Istina je da su mnogi tamo uspeli, lepo živeli od svog posla. Ja verujem u naše ljude sa ovih prostora!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading