Prvi Bouvijev snimak pronađen u korpi za hleb, a na aukciji će biti ponuđen za 10.000 funti!

Autor:

Zabava

24.07.2018

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi audio snimak Dejvida Bouvija, koji je snimljen kada je buduća rok zvezda imala 16 godina, uskoro će biti ponuđen na aukciji sa početnom cenom od 10.000 funti! Ovaj snimak je tek nedavno pronađen i to u staroj korpi za hleb!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Prvi audio snimak Dejvida Bouvija uskoro na aukciji

Pesma "I Never Dreamed" studijski je 1963. godine snimila grupa "Konreds" koja je zamolila Dejvida Bouvija, koji je tada koristio svoje pravo ime Dejvid Džouns, da otpeva pesmu. To je klasična rok pesma kao tada pesme "Bitlsa", ali nije doživela uspeh.

Naime, mršavi šesnaestogodišnjak sa ambicijama da bude saksofonista, pristao je da peva glavni vokal na demo snimku napravljenom u malom studiju u južnom Londonnu.

Izdavačka kuća očigledno nije umela da prepozna potencijal u glasu koji će postati jedan od najpopularnijih 20. veka. "The Konrads" nisu prošli na audiciji kod izdavačke kuće "Decca", ni te ni sledeće godine, pa je Bouvi napustio grupu zbog umetničkih nesuglasica.

Zanimljivo je i to da je snimak pronašao Dejvid Hadfild, koji je bio nešto stariji od drugih "Konradovih" i radio kao njihov bubnjar i menadžer. Pronašao ga je kada se selio iz jedne kuće u drugu, skrivenog u staroj korpi za hleb koja je pripadala njegovom dedi, u skloništu iznad garaže.

Ovaj snimak, koji predstavlja najstariji poznati audio zapis Bouvija kako peva, biće ponuđen 11. septembra na aukciji za 10.000 funti kuće Omega, piše Gardijan.

Podsetimo, jedan od najuticajnijih umetnika u poslednjih 50 godina, preminuo je od raka jetre 2016. u 70. godini, dva dana nakon objavljivanja albuma "Black star", koji je izdat na njegov rođendan, 8. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading