JEZIVA GODINA NA PALIĆU!

Autor:

Zabava

17.07.2018

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Festivalu evropskog filma na Paliću nisu predviđali dug vek trajanja...Ipak, ove godine se po 25. put, u okviru koga će publika moći da pogleda mnogo nagrađivanih filmova.

Foto: Promo foto
Osma godina za redom...i dalje traje čuveni Palićki festival

Jedan od sumnjičavih ljudi po pitanju trajanja ovog festivala bio je i proslavljeni reditelj Goran Marković, koji je na prvom festivalu dobio nagradu "Alekšandar Ligka" za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji.

-Prva godina festivala na Paliću bila je najgora godina u mom životu. Danas je se sećam kao jezive godine i osnivanje palićkog festivala mi je delovalo kao utopija, kao nešto što neće dugo trajati- rekao je Marković za Tanjug.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mislio da je estival na Paliću utopija, a sada uživa gledajući najbolje filmove...reditelj Goran Marković

Za opstanak filmskog festivala, reditelj je naglasio dobru organizaciju i posebnost grada.

-Bio sam na mnogo festivala, ali ovo ovde je nešto sasvim drugo. Ovde imam priliku da pogledam filmove koje je inače nemoguće videti bilo gde drugde- kazao je reditelj .

 Marković je takođe istakao da vredni filmovi uvek nađu put do publike.

- Blokbasteri, koji zgrću pare, brzo se zaboravljaju, samo je pitanje ko trguje i ko zgrće novac. U ovoj državi vlada ekonomski haos, pa je besmisleno da ja analiziram šta je ekonomska logika- dodao je on.

Serija po Markovićevom tekstu "Darilijum tremens" , koja govori o problemu savremenog čoveka u potrazi za svojim identitetom, a koji se igrao u Beogradskom dramskom pozorištu počeće sa snimanjem do kraja godine.

-Ako sve bude u redu, trebalo bi da snimamo tokom ove godine, a možda od toga napravimo i film. Slično kao sa Slepim putnikom na brodu ludaka , najavio je Marković svoju novu seriju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading