Šobajić počasni gost Rusije

Autor:

Zabava

26.06.2018

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Našem priznatom slikaru Milošu Šobajiću u petak će u svečanoj sali Skupštine grada Šapca biti uručena medalja Počasni gost Rusije. Ovogodišnji lauerat Medalje za humanost i milosrđe je vladika Lavrentije, dok će Orden cara Nikolaja Drugog Romanova poneti privrednik Dejan Đerić.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Miloš Šobajić ispred svojih radova

Komisija za nagrade Ruske Federacije odlikovala je našeg slikara Miloša Šobajića Ordenom počasnog građanina Rusije. 

Komentarišući nagradu, koja je stigla sa tako visokog i važnog mesta, Šobajić za Sputnjik kaže da ga je vest iznenadila, ali i donela osećanje velike počastvovanosti.

- Počastvovan sam posebno zato što je Rusija danas izbila u prvi plan ovog dela sveta koji vapi za pomoću i za spasom. To je Rusija, jedina slovenska zemlja koja uspeva da drži opoziciju celom takozvanom zapadnom svetu, tom agresivnom, militantnom svetu, zemlja koja poslednjih godina, sa Putinom na čelu, uspeva da napravi ravnotežu u svetu. Izuzetna mi je čast što mi je baš takva Rusija, koja ima toliko zajedničkog sa Srbijom, pre svega želju za mirom i za slobodom, dodelila ovu nagradu - kazao je Šobajić za Sputnjik.

Naš umetnik veruje da je njegova velika izložba održana u Moskvi pre sedam-osam godina bila primećena u tom velikom centru ruske kulture, te da ga je, zajedno sa nedavno objavljenom knjigom "Ćuti i slikaj" preporučila za ovu značajnu nagradu.

Osim poštovanja, koje je na ovaj način odala umetničkom radu našeg slikara, Ruska Federacija je nagradila i vladiku šabačkog Lavrentija, vrednujući njegovu humanost i milosrđe, kao i privrednika Dejana Đerića, kojeg je odlikovala Ordenom drugog reda cara Nikolaja Drugog Romanova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading