URAGAN ZVANI SKORPIONS SINOĆ U ŠTARK ARENI: MORALI SMO DA SVIRAMO U SRBIJI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ne želite taj teret, trebalo je da ostanete kod kuće. Ako dolazite spremni, uživanje je zagarantovano, zagrmeo je bubnjar Skorpionsa Miki Di na druženju sa novinarima pred sinoćni koncert u Štark areni.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Skorpions

LUD NAROD

Di je već sa Motorhedom prašio u Beogradu, pa je u šali "upozorio" kolege, koje su prvi put ovde, da su "Srbi ludi ljudi". Nemački rok veterani nakon dva neuspela pokušaja da dogovore koncert kod nas, došli su nam ovoga puta spremni da ostave dostojan utisak.

- Dolazak u Srbiju je definitivno bilo nešto što smo morali da uradimo pre nego što umremo - poručili su Skorpionsi pred koncert. Uspeh i popularnost koja traje više od pola veka, oni objašnjavaju iskrenom emocijom i činjenicom da je pravi rokenrol neuništiv.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Skorpions

- Mi sviramo na pravim bubnjevima, gitarama, pišemo pesme pravo iz srca. To je emocija koju publika mora da prepozna u ovom rok koncertu. To svi želimo. Baš zato su svi letnji koncerti u Evropi potpuno rasprodati, jer ljudi žele da provedu veče sa prijateljima, uživaju u životu i zaborave na sve - poručio je Klaus Majne, vlasnik zamamnog glasa, koji je i zaštitni znak benda.

Ikonički hit Skorpionsa je svakako "Wind Of Change" (vetar promena), a Majne izražava nadu da će ovaj sudbinski vetar najzad dobiti dobar pravac.

- Vreme je da mladi ponovo nađu bolji život. Kada se završio Hladni rat, nadali smo se da nam predstoji bolja, mirnija budućnost, a ovih dana vidimo sve više podela nego udruživanja, zajedničkog mirnog života. Mislim da sat otkucava unazad i da je vreme za vetar promene - poručio je frontmen.

Klaus Majne: Sat otkucava unazad, vreme je za vetar promene

Prvi koncert u Nemačkoj održali su 1965, i za ovo vreme dočekali su i ispratili kako nebrojene muzičke pravce, tako i bendove koji su počinjali, uspinjali se i naglo nestajali sa zvezdanog puta.

Prema rečima osnivača benda Rudolfa Šenkera, njihove su momačke želje bile vrlo skromne.

- Bili smo mladi momci koji su se super provodili i nadali se da ćemo potrajati bar pet godina. Bilo je fantastično! Puno mladih bendova je oformljeno u to vreme u Nemačkoj, a mi smo se ugledali i na one gromade poput Bitlsa, Roling Stonsa, Kvina... Oni su bili naša velika inspiracija i nadali smo se da možemo živeti tim istim snom, bez da nas iko probudi - otkrio je Šenker.

VETERANI I ŽUTOKLJUNCI

Publika Skorpionsa širom sveta su njihovi klasići, sede glave koje sa setom pevuše moćne balade, ali i sasvim mladi ljudi. Na koncertima i novim pesmama, oni ne ostaju dužni ni jednima, ni drugima.

- Pokušavamo da pronađemo sredinu jer je nama jako važno da budemo i bend današnjice, a ne samo da živimo u prošlosti. "Unbreakable" je namenjen mladoj publici, ali ne želimo da okrenemo leđa našim starim obožavaocima, pa pokušavamo da spojimo staro i novo u jednu celinu koja lepo zvuči - kaže Šenker.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading