KOMAD O ČEŽNJI I LJUBAVI!

Autor:

Zabava

14.05.2018

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zašto sam živeo? Da li je imalo smisla? Šta sad? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pružiće predstava "Šuplji kamen" Nikolja Koljade, čija premijera je zakazana za 15. maj na velikoj sceni Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić".

Foto: Promo foto
Predstava "Šuplji kamen"

-Likove ove drame možemo posmatrati kroz njihove godine, ali ih možemo doživeti i kao uvećanu sliku čoveka i dilemu da li možemo živeti bez maštarija, fantazija. Ovo je komad o čežnji i ljubavi, jer dok smo u stanju da volimo, mi smo zapravo mladi. Možemo biti starci i u tridesetoj ukoliko je srce prazno i nesposobno da voli- kazala je rediteljka Tanja Mandić Rigonat, dodavši da se divno osećala za vreme nastajanja predstave.

Glumica Ljiljana Stjepanović, koja će u ovoj predstavi igrati profesorku fizike naglasila je da je angažman u ovoj predstavi njena sudbina.

-Konačno sam se vratila u "Ustanovu kulture Vuk..." gde je igrao ansambl Pozorišta na Terazijama dok nam se zgrada renovirala. Vezana sam za ovo mesto, za ovaj kraj...rođena sam ovde blizu...Smešno mi je da sam ponavljala razred u gimnaziji zbog fizike, a sada u predstavi predajem fiziku- kazala je Ljiljana Stjepanović.

Foto: Promo foto
Predstava "Šuplji kamen"

Posebnost ove predstave je u tome što će u njoj igrati glumci koji su u penziji.

-Koljada je kazao "Pogledajte ovu predstavu, nasmejte se , a onda malo plačite". Radujem se što u tom komadu imam ulogu kakvu do sad nisam imala prilike da vidim. Koleginica Stjepanović mi se u jednoj replici obraća rečima "Greško prirode, ćuti". To je najbolji pokazatelj da imam razloga da volim ovu ulogu- kazala je gkumica Rada Đuričin.

Branka Petrić je napomenula da stoji na plećima svojih predstava.

-Znam se sa Lanetom Gutovićem i Radom Đuričin iz vremena kada smo bili najlepši i najmlađi. Shvatila sam da je to kao neki brak, jer su svi detalji iz naših divnih druženja i dalje u nama. Pozorište je tako lekovita stvar za one koji ga prave i i za one koji gladaju. Verujem da smo napravili odličnu predstavu- kazala je Branka Petrić.

Glumice Branka Petrić, Ljiljana Stjepanović i Rada Đuričin scenu će deliti sa Katarinom Marković i Milanom Gutovićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading