Diković na snimanju filma o kralju Petru!

Autor:

Zabava

26.04.2018

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa saradnicima, danas je u okolini Ripnja prisustvovao snimanju scena filma i serije "Kralj Petar Prvi u slavu Srbije".

RepublikaFoto: Jovo Mamula
Ljubiša Diković na snimanju serije "Kralj Petar Prvi u slavu Srbije"

Reč je o projektu produkcijske kuće "Zilion film", našeg proslavljenog glumca Lazara Ristovskog, čiju je realizaciju podržala Vlada Republike Srbije.

 

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije dali su veliki doprinos realizaciji projekta, prevashodno angažovanjem oko 200 vojnika, pripadnika Kopnene vojske, za snimanje masovnih scena Kolubarske i Cerske bitke ali i obezbeđivanjem mehanizacije, vozila, vojničkih rekvizita i neophodne opreme za logističku podršku projektu.

 

General Ljubiša Diković je obišao, u pratnji Lazara Ristovskog,  koji u filmu i seriji tumači lik kralja Petra, pripadnike Vojske Srbije angažovane na "setu" i razgovarao s njima.

 

RepublikaFoto: Jovo Mamula
"Kralj Petar Prvi u slavu Srbije"

Poželevši im srećan rad, general Ljubiša Diković je istakao da film i serija najlepše predstavljaju istoriju Srbije.

 

– Nemojte štedeti sebe, jer ovim snimanjem, na svojevrstan način, postajete deo istorije Srbije za koju je ovaj projekat veoma važan. Svet treba da vidi što se događalo pre 100 godina, a to su samo dve generacije iza nas i neophodno je da im pošaljemo pravu sliku o nama. Reč je o događima od 1906. do 1918. godine, a u to vreme, srpskog vojnika i seljaka krasila je velika humanost, i iznad svega, veliko junaštvo koje je izviralo iz ljubavi prema Srbiji – rekao je načelnik Generalštaba i potvrdio da su događaji iz tog vremena veliki oslonac Srbije, na ponos nama danas ali i budućim generacijama.

RepublikaFoto: Jovo Mamula
"Kralj Petar Prvi u slavu Srbije"

Zahvaljujući generalu Dikoviću na svesrdnoj pomoći, prvi čovek "Zilion filma", glumac Lazar Ristovski rekao je da bez te podrške ne bi bilo bilo moguće uspešno realizovati projekat.

 

– Nažalost, naše mlađe generacije nemaju vojnu obuku, pa ne znaju ni pušku da drže a kamoli da pucaju i zato nam je pomoć profesionalne vojske zaista bila neophodna. Radio-televizija Srbije finansira ovako veliki projekat, kao što ime i govori – u slavu Srbije, a mi to zaista i pokušavamo da uradimo, pa ne  smemo da pogrešimo ni u čemu, jer ti događaji su u emotivnom pamćenju srpskog naroda i neophodno je da u svemu budemo tačni i istiniti i da napravimo stvar koja će da ostane zauvek zapamćena – rekao je Lazar Ristovski.

 

RepublikaFoto: Jovo Mamula
Ljubiša Diković na snimanju serije "Kralj Petar Prvi u slavu Srbije"

Poznati glumac je generalu Dikoviću predstavio članove ekipe i glavne glumce, a načelnik Generalštaba je iskoristio priliku da se fotografiše s vojnicima u autentičnoj srpskoj uniformi tog vremena, nakon čega je obišao režiju i prisustvovao snimanju jedne od scena.

 

Premijera filma "Kralj Petar Prvi u slavu Srbije" planirana je za 11. novembar u Sava centru,  na dan potpisivanja Mirovnog sporazuma u Prvom svetskom ratu, dok će emitovanje 10 epizoda istoimene serije započeti početkom naredne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading