SRPSKI TELEGRAF NA SNIMANJU NOVE SERIJE RTS: KAD AMBICIJA UDARI U GLAVU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svakodnevni urbani huk iza jedne mirijevske osnovne škole samo prividno je na zadnjem sedištu automobila prikrio glumca čije vreme, bez sumnje, tek dolazi. Nikola Rakočević, stari znanac pozorišne publike, ali koji se i na filmu i televiziji ostvario u ulogama od istorijskih drama do sitkoma, ovih dana snima seriju "Jutro će promeniti sve".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
"Jutro će promeniti sve"!

IZ SNA U KOŠMAR

On će nam od oktobra, kada na RTS počinje emitovanje, pričati priču o mladom genijalcu Filipu sa ETF, koji se iz Amerike i idiličnih prekookeanskih kapitalističkih snova vraća u Srbiju, rodnu zemlju, rastrzanu nesigurnostima, koliko je njima rastrzan i sam junak. Ekipa Srpskog telegrafa bila je na licu mesta dok je Nikola snimao prve kadrove.

- Tekst ovde nije pretenciozan, ali se bavi dubokim temama. Igram Filipa, jednog od nosilaca radnje, koji preispitujući smisao života postavlja sebi razna pitanja - šta je uspeh, sa čime sam se vratio, šta sam ostavio u Americi - otkriva Rakočević. Ipak, širok je spektar tema kojima se serija bavi poput pitanja samoostvarenja, potrage, egzistencijalne krize i etičkih konflikta, ali i metamorfoze ličnosti.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
"Jutro će promeniti sve"

Objašnjavajući složenost i dubinu likova u seriji, istakao je da je najveći izazov bilo upravo prikazati proces suočavanja sa sopstvenim likom, bez egocentrične vizije i samoglorifikacije, i da bi tema serije mogla biti potraga za odgovorom na pitanje "Šta je uspeh", dok se očajnički traži smisao života u besmislenim situacijama.

Filipovog oca igra Nebojša Dugalić, koji ističe da se serija bavi najčešćim roditeljskim brigama.

- Šta je ono što planiram u odnosu na svoje dete, kakvu bismo potvrdu u svojoj deci da prepoznamo, da li je to slika naših neostvarenih ambicija - zapitao se Dugalić već prvog snimajućeg dana. Dugalić ističe i da su u ovoj priči bitne nijanse u raskoraku ljudi, između situacije u kojoj su zatečeni, ambicija sa kojima su se otisnuli u život, pa se sudarili pred pitanjem vlastitog identiteta.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
"Jutro će promeniti sve"

BAKINI KOLAČI

- Ima dosta prepoznatljivih obrazaca odnosa i ponašanja, a s druge strane, ima ljudske topline u iskustvu promašaja - istakao je Dugalić.

Čuvena Anita Mančić, koja igra lik Filipove majke, seća se da je i njena generacija postavljala sebi identična pitanja koja glavni junak u seriji sebi postavlja.

- Sećam se kada sam se vraćala iz inostranstva. Mama bi me uvek čekala sa bakinim kolačem na stolu. Sada ja igram majku, ali ove stvari se nikada nisu promenile - istakla je Anita, dodavši da će publika imati priliku da se poistoveti sa glavnim junacima, kao i da voli urbane priče jer su one život sam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading