Glumci rešeni da se dostojno oduže kolegi: GLOGOVAC ZASLUŽUJE DOBRIČIN PRSTEN

Autor:

Zabava

22.02.2018

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na adresu Udruženja dramskih umetnika Srbije stigao predlog da se izmene pravila i Nebojši posthumno dodeli prestižna nagrada.

Foto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Nbojša Glogovac

Odlazak Nebojše Glogovca (1969-2018) rastužio je njegove kolege, ali i publiku koja ga je bezrezervno volela. Koliko je bio poštovan i koliko nedostaje teatarskim saborcima, govori i mejl koji je nedavno stigao na adresu Udruženja dramskih umetnika Srbije, a u kojem se traži da se nagrada Dobričin prsten posthumno dodeli Glogiju!

PRAVILA TU DA SE KRŠE

Bio bi to presedan, budući da prestižno priznanje nije dodeljeno nijednom umetniku nakon smrti, ali potpisnik predloga, između ostalog, iznosi stav da bi se pravila zbog Glogovca mogla promeniti. Mišljenje deli i Glogovčeva koleginica sa klase Nataša Ninković.

- Čula sam za inicijativu i mislim da je to ispravno. On je to svojim delima, načinom razmišljanja i onim što nam je davao odavno zaslužio. Da li će namera uspeti, ne znam, nisam upućena u politiku Udruženja dramskih umetnika, ali kakva god da su pravila, zar nisu tu da bi se kršila zbog divnih ljudi i umetnika kao što je Nebojša Glogovac!? - jasna je Ninkovićeva.

Ideju apsolutno podržava još jedan Glogijev klasić, Boris Pingović, ali strahuje od posledica ukoliko ona ne bude prihvaćena.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Nebojša je to zaslužio, brine me samo da li će to uroditi plodom jer i drugi su otišli bez tog zasluženog priznanja, a opet, neki su ga dobili suviše rano i možda nezasluženo. Plašim se da bi taj proces mogao dodatno da uznemiri porodicu, kojoj je sad preko potreban mir za bol koji proživljava. Svakako, smatram da bi bilo zasluženo - navodi Pingović.

Kako saznajemo, iza plemenite ideje stoji glumac Milan Caci Mihailović, a koji nameru kratko komentariše rečima: "Sve što sam imao da kažem rekao sam u pismu Predsedništvu udruženja kojem pripadam. Pravila za dodelu ovog prestižnog pozorišnog priznanja je lako promeniti, a Nebojša je to zaslužio. Već dugo mu je u svakoj ulozi sa ruke svetleo taj prsten".

Predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije glumac Vojislav Voja Brajović ističe da će predlog biti razmatran.

SIGURNA STVAR?

- Svi koji su čuli za tu inicijativu oduševljeni su, jer to je nešto što je njemu sigurno pripadalo. Da Nebojša nije tako iznenada otišao, uveren sam da bi ove godine nagrada i bila njegova. Žiri će ozbiljno razmatrati o tome. Ja se tome radujem - zaključuje Brajović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading