JEDINI SRBIN SA PRESTIŽNOM FRANCUSKOM NAGRADOM: Vapimo za pravom umetnošću

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svestranost Vladimira Lalića najbolje oslikava izgled njegovog stana koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Pri ulasku ćete zapaziti urednu muzičku sobu gde ovaj višestruko talentovani stvaralac provodi mnogo vremena s obzirom da je član benda Organized Chaos i bivši član hora Viva Vox, koji je sa tugom napustio zbog puno obaveza u svojoj primarnoj profesiji. Sleva je soba gde Vladimir uživa i radi, soba sa velikim brojem kako tek započetih tako i nekih starih slika, ali ne manje vrednih. Nedavno je osvojio prestižnu nagradu "Pol-Luj Vajler", francuske akademije lepih umetnosti i time postao jedini Srbin kome je dodeljena takva nagrada, a za Srpski telegraf započinje priču o svojoj zainteresovanosti za umetnost.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/Moja Posla
Vladimir Lalić

LOŠ IZ LIKOVNOG

- Od detinjstva sam voleo da crtam. Susreo sam se sa problemom u osnovnoj školi. Dobijao sam loše ocene iz likovnog i učiteljica je rekla mojim roditeljima da će imati problema sa mnom. Međutim, ja nisam odustao od crtanja. Pitao sam roditelje da li mogu da upišem školu za crtanje i oni su mi rekli za školu za dizajn. Nije me zainteresovao dizajn, shvatio sam da sam ja baš za crtanje. Od fakulteta mi je likovno bilo glavna preokupacija.

Dok posmatrate Vladimirove slike, rekli biste da ga okupiraju nadrealna bića. Svaka slika ostaje urezana u sećanje jer su slične na drugačiji način, a Vladimir nam je kazao da ga najviše okupira čovek.

Dobijao sam loše ocene iz likovnog i učiteljica je rekla mojim roditeljima da će imati problema sa mnom. Međutim, ja nisam odustao, kaže danas priznati umetnik

- Uvek se pitam da li se čovek sastoji samo od čestica koje se nalaze na koži i šta je unutar čoveka. Pokušavam da figuru koja se provlači kroz moje radove zateknem u stanju emocionalne akcije i reakcije. Nešto me vizuelno zainteresuje i onda nastane serija radova na tu temu - objašnjava mladi umetnik. Na pitanje da li publika vapi za umetnošću, Lalić je rekao da je domaća publika uvek spremna za umetničke performanse.

- Umetnost je uvek aktuelna, ali naravno da postoji neka vrsta elitizma, uvek je bilo tako - istakao je Lalić.

 

ORGANIZOVANI HAOS

S obzirom na to da je član benda Organized Chaos, takođe bivši član hora Viva Vox, upitali smo Vladimira šta ga je navelo da se bavi muzikom i da toliko eksperimentiše.

 

- U osnovnoj školi sam počeo da sviram gitaru. Zatim sam svirao i bas, a potom sam počeo da se bavim pevanjem. Pohađao sam solo pevanje u Muzičkoj školi "Stanković". Prva pesma je bila baš jednostavna, a najviše sam eksperimentisao sa bendom Organized Chaos, čiji album je nedavno izašao. Viva Vox sam nedavno napustio jer ne mogu sve obaveze da uskladim - priznaje Vladimir.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading