Beogradska filharmonija i SVETSKI SUPERSTAR na harfi!

Autor: Republika

Zabava

07.02.2018

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih harfista sveta, Gzavije de Mestr, ponovo nastupa sa Beogradskom filharmonijom, sutra i preksutra na Kolarcu, sa početkom od 20 sati. Pod dirigentskom palicom nekadašnjeg šefa-dirigenta Uroša Lajovica, de Mestr će zajedno sa orkestrom izvesti izuzetno popularan "Koncert Aranhuez" Rodriga.

RepublikaFoto: G.Hohenberg
Gzavije de Mestr

De Mestr izvodi veoma širok repertoar, kao i dela koja je malo harfista pre njega uopšte i razmišlјalo da svira. Tako je stekao reputaciju jednog od najkreativnijih i najneobičnijih muzičara svoje generacije, a u stanju je da na harfi odsvira aranžmane dela koja obično izvodi ceo orkestar.

Gzavije de Mestr je prvi francuski muzičar koji je postao član Bečke filharmonije, da bi svoju solističku karijeru izgradio sa velikim brojem orkestara i proslavljenim dirigentima kao što su Kristjan Jarvi, Rikardo Muti, Andre Preven, ser Sajmon Retl.

Pored slavnog harfiste, brojni ljubitelji "2001 Odiseje u svemiru" Stenlija Kjubrika, imaće nesvakidašnju priliku da prvi put čuju Beogradsku filharmoniju u izvođenju Ligetijevih "Atmosfera" koje je ovaj film proslavio. Uroš Lajovic, jedan od najomiljenijih dirigenata publike i orkestra, zaokružuje program uz Manfred simfoniju Čajkovskog. Zbog velikog interesovanja za oba koncerta, Filharmonija će uvesti po 100 ulaznica za stajanje, koje se mogu kupiti sat vremena uoči početka, odnosno od 19h, na blagajni Kolarca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading