TRADICIONALNI KONCERT NEMANJE RADULOVIĆA NA KOLARCU

Autor:

Zabava

03.02.2018

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan beogradski koncert planetarno popularnog violiniste u Beogradu nikada nije dovoljan. Zato će Nemanja nastupiti 4. i 5. februara na Kolarcu.

Foto: Nebojša Mandić
Nemanja Radulović

Iako su nastupi violiniste Nemanje Radulovića na Kolarčev rođendan već tradicija, ova 86. proslava Velike dvorane biće obeležena koncertom 4. februara. Kako publici nikad nije dosta ovog talentovanog i harizmatičnog "čupavka", nije bilo druge do da im se priredi još jedan koncert narednog dana, 5. februara, naravno sa orkestrom "Dabl sens", s kojima obeležava 10 godina zajedničkog muziciranja. Za oba nastupa karte su odavno rasprodate, a Kolarac je morao da obezbedi i pomoćna sedišta. Obožavan i u Srbiji i svim delovima sveta, Radulović gradi izuzetno uspešnu karijeru, a internacionalni bend se odavno odomaćio u Beogradu.

MUZIČKA INTIMA

- Svi vole da dođu u Srbiju i svi imaju neke svoje repere, kafiće i restorane, omiljene stvari. Neki su tu zbog kiselog kupusa - kroz smeh otkriva Radulović. Sastav je nedavno završio snimanje novog albuma, a Nemanja otkriva da je sala Kolarca bila idealno mesto za to.

Foto: Nebojša Mandić
Nemanja Radulović

- Emotivno sam vezan za ovaj prostor i ljude. Uz to, pruža neku intimnost koju ne možete da osetite u drugim prostorima, a muzički je idealna i prima mnogo ljudi. CD izlazi u oktobru, a mi ćemo na koncertu premijerno izvesti kompozicije - obećao je naš violinista. Naravno, muzika iz filma "Život je čudo" neće izostati.

- To mi je posebno drag film, koji često iznova gledam. Sviramo ovu kompoziciju već godinama. Kada smo dobili prvi poziv za prvi nastup na Kustendorfu, hteli smo da iznenadimo Emira Kusturicu ovom muzikom, pa smo tako rešili i u Beogradu da je sviramo - otkriva Radulović i priznaje da je po odlasku u Francusku bivao melanholičan i nostalgičan prema Srbiji, pa su mu plakati za "Život je čudo" sa Vesnom Trivalić vraćali radost u srce.

Foto: Nebojša Mandić
Nemanja Radulović

MALO PRIČE, MALO SMEHA

Izuzetno popularan u našoj sredini, Nemanja uvek rado prihvata poziv Kolarčeve zadužbine da nastupi u njihovoj organizaciji. Koncert koji su zajedno realizovali u Studentskom parku 2015. proglašen je koncertom godine, a tom spektaklu je prisustvovalo oko 5.000 posetilaca. Nemanja i njegov orkestar su ponosni na svaki nastup jer nesebično pružaju ljubav publici i daju im svu energiju. Njegove kolege potvrđuju da je opšta vriska i cika za njim ma gde kročio, bilo to u Evropi, Japanu...

- Tad vreme stane, pa zato možda ne prestaje interesovanje. Koncertu ne pristupamo klasično, ima tu i priče i smeha - zaključuje popularni violinista Nemanja Radulović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading