Nova tačka okupljanja u Beogradskoj filharmoniji

Autor:

Zabava

25.01.2018

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska filharmonija predstavila je nešto sasvim novo – prvi u nizu kratkih koncerata u dnevnom terminu pod nazivom "Muzički razgovori" sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom. Ne samo što je nastupio kao pijanista u zajedničkom nastupu sa prvim fagotom Filharmonije – Nenadom Jankovićem, Felc se prikazao u ulozi odličnog domaćina kroz razgovor sa muzičarom i publikom koja ih je okružila na bini.

RepublikaFoto: Promo foto
Gabrijel Felco sa Nenadom Jankovićem

U kratkoj formi od trideset minuta, između izvođenja kompozicija Telemana, Elgara i Vebera, šef-dirigent i fagotista su vodili dijalog i otkrili brojne interesantne pojedinosti. Pored briljantnog sviranja, Nenad je šarmirao publiku otkrivši kako je tokom školovanja najpre svirao obou, zatim violinu, a potom i hornu. Kao I mnoge zgode i nezgode tokom svojih 25 godina u Beogradskoj filharmonija.

RepublikaFoto: Promo foto

Felc je celokupnu konverzaciju vodio na srpskom, a nakon poslednje kompozicije reč je dao publici koja je pokazala veliku radoznalost kako za umeće fagotiste tako i za pijanističku karijeru dirigenta.

U živom razgovoru, odgovarajući na brojna pitanja, Nenad je između ostalog objasnio šta je kružna tehnika disanja, kao i zbog čega je Mala Moštanica jako bitna za njaveće svetske fagotiste.

RepublikaFoto: Promo foto

Prema utiscima publike koja je danas u 14 časova ispunila ne samo binu kako je bilo predviđeno već i salu Beogradske filharmonije, projekat "Muzički razgovori" postaje nova tačka okupljanja i mali predah od dnevnih aktivnosti.

RepublikaFoto: Promo foto

Sledeći u nizu zakazan je za 28. februar, kada će sa Felcom kao pijanistom nastupiti violinistkinja Mirjana Nešković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading